Udruženje novinara Republike Srpske bira novo rukovodstvo

23.11.2022.

Skupština Udruženja novinara Republike Srpske (UNRS), na kojoj će biti predstavljeni rezultati dosadašnjeg rada i izabrano rukovodstvo koje će udruženje voditi u narednom mandatu, održaće se sutra u 13 časova Vijećnici Banskog Dvora u Banjaluci.

Kako navode iz UNRS, pravo glasa i učešća na skupštini imaju svi novinari upisani u registar udruženja, odnosno oni koji prisustvovanjem skupštini na taj dan pristupe Udruženju.

“Pozivamo sve novinare iz Republike Srpske, da prisustvuju Skupštini UNRS i uzmu učešća u njenom radu, jer samo povezanost, međusobno uvažavanje i podrška, mogu postaviti temelj za bolje uslove života i rada novinara u Srpskoj”, navodi se u saopštenju UNRS.

Ističu da je obnova rada ovog udruženje bila neophodna, zbog specifičnih medijskih i političkih uslova, odnosno zaštite i unapređenja položaja novinara Republike Srpske koji u njima žive i rade.

“U najkraćem – smatramo da ako postoji Republika Srpska, da mora postojati i Udruženje novinara Republike Srpske. UNRS je osnovano 1996. godine, ali je kao i Republika Srpska prošlo kroz teška vremena. Nažalost, nekoliko puta je prekidalo svoj rad, a posljednja reaktivacija rada UNRS, desila se 2019. godine”, dodali su iz ovog udruženja.

Izvor: Nezavisne / Nikolina Aleksić