Udaljen iz službe vojnik bošnjačke nacionalnosti koji je srpskog kolegu napao nožem | Bijeljina.com

Udaljen iz službe vojnik bošnjačke nacionalnosti koji je srpskog kolegu napao nožem

16.08.2023.

Kandidat na obuci M. Đ. počinio je težu povredu vojne discipline, te je u skladu sa važećim zakonskim aktima doneseno Rješenje o prekidu osnovne vojne obuke i obustavljanja postupka prijema kandidata, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Dodaju, da su Oružane snage BiH, nakon vanrednog događaja na osnovnoj vojničkoj obuci u Centru za osnovnu obuku OS BiH u kasarni “Zaim Imamović” u Pazariću, poduzele neophodne mjere na utvrđivanju relevantnih činjenica i odgovornosti aktera predmetnog događaja.

Podvlače da Oružane snage BiH nastavljaju insistirati na poštivanju Zakona o službi, Etičkog kodeksa ponašanja i ostalih zakonskih regulativa i propisanih procedura od strane svih pripadnika sistema odbrane, te će svaku povredu istih strogo sankcionisati.

Kako smo juče pisali, vojnik bošnjačke nacionalnosti napao je nožem srpskog kolegu u kasarni. Napad se dogodio oko 02.30 časova. Sve je započelo prethodnog dana kada je, navodno, isto lice, fizički napalo svog kolegu.

Iako su tokom dana bili razvađeni, te se bošnjački vojnik izvinio svome srpskom kolegi, tokom noći, isti je upao u spavaonicu i sa nožem na vratu, prijetio da će ga zaklati.

Izvor: ATV