U petak počinje peti banjalučki “Ćevap fest”

24.05.2023. - Društvo

Peti banjalučki “Ćevap fest” počeće u petak, 26. maja, i trajaće do nedjelje, 28. maja, na takozvanom “Krašovom parkingu” u centru grada, a očekuje se da će ove godine oboriti sve rekorde posjećenosti, izjavio je promoter manifestacije Nebojša Kuštrinović.

 

 

Kuštrinović je naveo da se velika posjećenost očekuje prema najavama hotelijera čiji su kapaciteti ovog vikenda gotovo prebukirani.

On je naveo da je, prema posljednjim izvještajima turističkih radnika, grad za vikend doslovno bukiran i traži se krevet više, ne samo zbog “Ćevap festa”, nego i još dva velika događaja ovog vikenda, “Moto festa” i “Banjalučkog karnevala”.

“Mi smo više nego spremni i s nestrpljenjem pripremamo roštilje za Festival kojim promovišemo najveći gastro brend koji imamo”, rekao je Kuštrinović.

On je naveo da ni ove godine neće izostati spektakularno takmičenje u brzom jedenju ćevapa, a svi koji žele da učestvuju mogu da se prijave na licu mjesta, uoči starta takmičenja, u subotu, 27. maja, u 12.00 časova.

“Pobjednik će kući odnijeti veliki roštilj, koji bi svaki domaćin poželio u svojoj kući, a obezbjeđene su i prigodne nagrade za drugoplasiranog i trećeplasiranog takmičara, sve u duhu Festivala”, naveo je Kuštrinović, ističući da je pokrovitelj nagrada Turistička organizacija Republike Srpske.

On je dodao da je do sada učešće potvrdilo šest poznatih banjalučkih ćevabdžinica, koje njeguju tradiciju izrade banjalučkog ćevapa.

“Naš ćevap se od ostalih razlikuje i po sastavu i izgledu, a koliko je nama poznato, ovo je i jedini regionalni festival ovog tipa”, rekao je Kuštrinović

 

izvor:Srna/FOTO:Aleksandar Golić/Banjaluka.com