U kakvom su stanju povrijeđeni u dva zločina u Srbiji | Bijeljina.com

U kakvom su stanju povrijeđeni u dva zločina u Srbiji

11.05.2023.

Troje povrijeđenih u školi “Vladislav Ribnikar” i šestoro iz Mladenovca na liječenju je u Urgentnom centru u Beogradu.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, profesor Milika Ašanin kaže za RTS da je među povrijeđenima u Mladenovcu dvoje u teškom stanju, kao i jedan učenik iz škole “Vladislav Ribnikar”. Povrijeđena djevojčica koja je smještena u Dečjoj klinici u Tiršovoj i dalje je životno ugrožena.

Profesor Milika Ašanin navodi da je šestoro pacijenata koji su poslati iz Mladenovca i Smedereva u jedinicama intenzivnog liječenja, kao i da je dvoje sada dobro.

“Ono si inicijalno na početku imali operacije abdomena. Jedan je operisan u Smederevu, drugi u KBC ‘Dragiša Mišović’ i oni su nam poslati zbog teških povreda grudnog koša i za njih mogu da kažem da su u ovom momentu sasvim dobro”, dodaje Ašanin, prenosi RTS.

Ističe i da je među povrijeđenima u Mladenovcu dvoje u teškom stanju.

“To je pacijentkinja sa teškom povredom jetre, duodenuma, desnog bubrega. Ona je operisana i potpuno svesna, ali i dalje je jako teško. I druga pacijentkinja koja ima tešku povredu glave sa povredom levog oka, nju čeka intervencija za dva, tri dana. I za nju da kažem da je potpuno svesna, da samostalno diše i da komunicira”, kaže Ašanin.

Jedan učenik u teškom stanju, učenica i nastavnica bolje

Kada je riječ o povrijeđenima u školi “Vladislav Ribnikar”, Ašanin kaže da je od njih troje koji su na lečenju, jedan učenik u teškom stanju.

“To je pacijent koji je od početka bio dosta kritično sa teškim povredama grudnog koša, vrata i kičme”, dodaje Ašanin.

Navodi da je povrijeđena učenica mnogo bolje.

“Imala je intervenciju od strane ortopeda, mikrohirurga, operacije obe podlaktice”, naglašava Ašanin.

Dodaje i da je nastavnica takođe sasvim stabilno.

“Ona je pre neki dan imala intervenciju od strane ortopreda, mikrohirurga i njoj je operisana šaka”, kaže Ašanin.

“Prate se efekti izvedenih intervencija”

Ističe da intenzivno prate sve povrijeđene, kao i da su predviđena određena kontrolna snimanja i da prate efekte izvedenih intervencija.

“Jedino šta planiramo u narednim danima to je neurohirurška operacija pacijentkinje koja je imala povredu glave”, navodi Ašanin.

Pored toga, dodaje, jedan pacijent koji imao povrede urogenitalne regije u narednim danima biće sa intenzivne nege prebačen na odjeljenje.

Povrijeđena djevojčica koja je smještena u Dečijoj klinici u Tiršovoj i dalje je životno ugrožena.

 

 

izvor:Nezavisne/FOTO:021.rs