U Bosanskoj Krupi proglašeno stanje prirodne nesreće od poplava (FOTO) | Bijeljina.com

U Bosanskoj Krupi proglašeno stanje prirodne nesreće od poplava (FOTO)

17.05.2023.

Štab civilne zaštite Bosanska Krupa donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće od poplava, objavljeno je na zvaničnoj Internet stranici Grada Bosanska Krupa.

Na području grada Bosanska Krupa poplavljen je veliki broj stambenih i pomoćnih objekata, kao i putne komunikacije.

Najveći vodostaj koji je izmjeren u decembru bio je 336 centimetara, a s obzirom na tendecije rasta vodostaja, te najavljenih padavina u toku današnjeg dana i u narednim danima, očekuje se da bi vodostaj mogao dostići i više od 350 centimetara, navodi se u objavi.

Iz Gradske uprave Bosanska Krupa upozoravaju sve građane i one koji su bili plavljeni u decembru i one koji nisu da preduzmu sve mjere zaštite kako bi sačuvali imovinu i ljudske živote.

Sve raspoložive jedinice Civilne zaštite, ЈKP „10.juli“ i Profesonalne vatrogasne jedinice Bosanska Krupa, kao i sva dobrovoljna vatrogasna društva na području grada Bosanska Krupa su na terenu i reaguju tamo gdje je neophodno i moguće reagovati.

U slučaju plavljenja objekata i da ste okruženi vodom, te da ne možete iz kuće, na raspolaganju je i Služba za spašavanje na vodi i pod vodom.

 

izvor:Agencije/Foto: Civilna zaštita Bosanska Krupa