Srpkinja krenula za Grčku, pa doživjela neprijatnost! Otkrivamo šta bi se desilo da je putovala autobusom!

06.07.2022.

Našla se u nelagodnoj situaciji na putu do ljetovališta.

Jedna beograđanka se sopstvenim prevozom prije nekoliko dana zaputila na odmor u Grčku u Kala Neru i, kako je navela u grupi “Grčka info”, kod Katerinija joj se desila saobraćajka, zbog čega su joj na automobilu pukle felna, guma i šoferka. Da stvar bude gora, servis u tim trenucima nije radio, a bilo joj je nezgodno da čeka šlep-službu koja bi mogla da je vrati za Beograd jer je u kolima bila sa djetetom i psom.

Budući da se našla u nezgodnoj situaciji, upitala je članove grupe šta bi trebalo da uradi. Oni su je posavjetovali da prvo pozove policiju koja će da sastavi zapisnik, jer su nakon udara, navodno, bila oštećena tri stuba, kao i sam automobil. Nakon toga je napisala da je sve to uradila i da su se snašli za prevoz.

“Snašli smo se, taksijem smo otišli do Kala Nere, a kola će odšlepati za Beograd. Sad nam preostaje da vidimo kako ćemo nazad kada dođe vrijeme”,  napisala je ona.

Međutim, zapitali smo se koja bi bila prava putnika u slučaju da su na put krenuli autobusom turističke agencije i da je došlo do kvara na prevoznom sredstvu na putu do željene destinacije.

Milan Lainović iz JUTA  rekao je da bi u tom slučaju agencija morala da nađe rješenje za putnike. Napominje da ukoliko putnici čekaju više od dva sata, agencija je u obavezi da im obezbjedi sendviče i napitke.

“Agencija mora da pronađe rješenje i da putnike smjesti na bezbjedno mjesto, poput restorana ili benzinske pumpe, i ako čekaju više od dva sata mora da im obezbjedi sokove, kafu i hranu. U tom slučaju, oni čekaju transfer, odnosno prevoz do hotela ili apartmana u kom imaju rezervaciju”, objašanjava Lainović.

Takođe, ukoliko dođe do kvara na avionu, sagovornik napominje da je procedura slična.

” Tada se avion vrati na zemlju i poveze se u hangar. Putnici se za to vrijeme vrate na gejt i čekaju da se utvrdi kakav je kvar u pitanju. U slučaju da dok čekaju prođe dva sata, onda dobijaju posluženje i sendviče”, ističe Latinović.

Izdvojeni slučajevi

Upitan da prokomentariše da li su ovakvi kvarovi česti u toku letnje turitičke sezone, naš sagovornik kaže da su retki.

“Veoma je mali broj takvih slučajeva. Otkako je počela sezona nemamo informaciju da je bilo kvarova što se autobusa tiče, da kucnem u drvo “, ističe on.

Podsjetimo, prije nekoliko godina putnici koji su krenuli na Eviju proveli su više sati na jednoj benzinskoj pumpi nakon što im se pokvario autobus. Kada su konačno krenuli, do novog kvara autobusa došlo je na putu u Grčkoj, gdje su potom proveli još nekoliko sati čekajući drugi autobus. Putnici su tada izjavili da se autobus više puta zaustavljao na auto-putu zbog kvara, da klima nije radila, a u kabini se pojavio dim, zbog čega je autobus vozio sa otvorenim vratima.

Desilo se prije nekoliko godina i da se autobus koji je putnike vraćao iz Grčke pokvario blizu Predejana, gdje su turisti četiri sata čekali na rješenje. Takođe, prije nekoliko godina dvadesetak turista sa juga Srbije, među kojima i trogodišnje dijete, u grčkom ljetovalištu Nea Flogita čekali su jako dugo autobus da bi se vratili u Srbiju.

Takođe, prošle godine šezdesetak turista koji su uplatili letovanje na Krf preko jedne poznate turističke agencije iz Beograda doživjeli su neprijatnost kada im se autobus pokvario tri puta.

Put do ovog mjesta trajao je 36 sati pošto se autobus prvi put pokvario u Makedoniji. Drugi put se autobus pokvario na povratku sa izletišta i tada su čekali više sati. Potom kada su krenuli za Srbiju autobus se ponovo pokvario na autoputu u Makedoniji – prema nekim informacijama 95 kilometara od Grčke.

Izvor:Agencije