Sofijin rukopis najljepši

19.05.2022.

Učenica četvrtog razreda Osnovne škole iz Vlasenice Sofija Kovačević osvojila je prvo mjesto na konkursu za najljepši ćirilički rukopis koji je organizovalo Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” iz Dervente.

Na konkurs je stigao 51 rad, a predsjednik “Prosvjete” Dalibor Đekić rekao je za “Glas Srpske” da su svi nosili posebnu ljepotu, pa je komisija imala težak zadatak da izabere pobjednika.

– Konkurencija je bila jaka. Radove je ocjenjivala komisija koju su činili likovni umjetnici i profesori i odlučili su da to bude rad Sofije Kovačević – kazao je Đekić.

Pored đaka, takmičiti su se mogli i odrasli, ali, kako kaže Đekić, autori najvećeg broja radova su školarci.

– To je vjerovatno zbog toga što se profesori trude da što više promovišu značaj srpskog jezika i pisma – istakao je Đekić.

Majka pobjednice Lenka Kovačević, koja je ujedno i profesor srpskog jezika i književnosti, potvrdila je da je Sofija, pored svoje predanosti, veoma talentovana za ovu oblast, pa tako sa skoro svakog takmičenja ponese prvu nagradu.

– Sofija je i prošle godine osvojila drugo mjesto na ovom konkursu, a pored toga kući donosi brojne nagrade kada je u pitanju kaligrafija – rekla je ponosna mama.

Izvor:Glas Srpske