Sara (11) usvaja napuštene životinje i dovodi ih u svoj dom (Foto) | Bijeljina.com

Sara (11) usvaja napuštene životinje i dovodi ih u svoj dom (Foto)

19.09.2023. - Društvo

Napuštene životinje u Zaječaru lako mogu dobiti novog vlasnika i krov nad glavom ako na njih naiđe Sara Panić, djevojčica velikog srca koja je odlučila da svoju svakodnevnicu ispuni brigom o životinjama, najprije onim kojima je briga najpotrebnija.

Sara Panić (11) iz Osnovne škole “Hajduk Veljko” u Zaječaru usvaja životinje koje su prepuštene same sebi, donosi ih u svoje dvorište i o njima sa puno ljubavi svakodnevno brine. Počevši od koze i mačke, danas Sarino dvorište izgleda kao pravi zoološki vrt.

O njenom humanom hobiju piše Fejsbuk stranica “Zanimljivo”, prenosi Blic.

“Veliko srce ove djevojčice koja je do sada udomila i othranila na desetine napuštenih životinja naišlo je na oduševljenje mještana ovog kraja. Prve životinje koje je donijela na imanje bile su koza i mače, a zatim je uslijedilo usvajanje svih onih životinja koje su bile prepuštene same sebi bez doma i hrane. Danas je najradosnija što ima svog konja, a njeno dvorište podsjeća na mali zoološki vrt. Poštovana Sara, svaka vam čast”, piše u opisu Sarinih fotografija sa životinjama – konjem i psom.

“Saro, hvala”

Ispod ovih fotografija, mnogi su se javili kako bi iskazali poštovanje maloj a velikoj Sari.

“Dok nam djeca pokazuju empatiju i veličinu, opet će biti tamo neki komšija kome će sve to smetati. Veliki naklon za Saru. Bravo srećo!”, “Saro hvala”, “Veliko je tvoje srce”, “Vjerujem da se sve, pa i odnos prema životinjama uči u porodici. Bravo!, “Divna i plemenita djevojčice, ponosu ljudskog roda, premalo je takvih osoba kao sto si ti, na sreću ima ih još! Želim da ti niko ne ospori velikodušnost i ljubav prema živim bićima”, bili su samo neki od komentara ispod ove Fejsbuk objave.

Izvor: Mondo