„Ružan san je da umjesto studenta generacije imate ponavljača za predsjednika“ | Bijeljina.com

„Ružan san je da umjesto studenta generacije imate ponavljača za predsjednika“

08.09.2023. - Društvo

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović saopštio je da daje punu podršku Jeleni Trivić i Narodnom frontu.

 

Kako kaže, iako je prošlo skoro godinu dana od održavanja republičkih izbora, ne može da se pomiri sa činjenicom da smo „svi zajedno dozvolili jednu od najvećih izbornih krađa ikada, da smo odustali od bunta i borbe na ulicama za svaki glas, da smo dozvolili CIK i CIK predsjedniku da vladaju našom napaćenom zemljom i naredne četiri godine“.

-Ružan san je da umjesto studenta generacije imate ponavljača za predsjednika, da umjesto doktora nauka imate pjevača pod šatorima, da umjesto eksperta iz oblasti ekonomije imate onog pod čijom je vladavinom zaduženo i naredno dvadeseto koljeno, da umjesto časne i poštene kandidatkinje imate basnoslovnog milionera kojem svi zajedno punimo džepove i uvećavamo devizne račune posljednjih dvadeset godina! Tužno je sve ovo, ali nažalost istinito! Međutim još tužnije je to što u redovima opozicije ne tako mali broj onih koji su u velikoj mjeri zaslužni za održavanje nakaradne vlasti, te potpuno razumijem Jeleninu potrebu i odluku da osnuje  sopstvenu stranku, da otvori svoj front borbe, naš Narodni front – objavio je Petrović na Fejsbuku.

Kaže da je sa Jelenom uvijek imao divan odnos, pun razumijevanja i poštovanja, odnos iskrenog prijateljstva i otvorene sabornosti, i da će tako biti i u budućnosti.

– Puna podrška za Jelenu Trivić, za Narodni front, za borbu protiv nakaradnog režima, za borbu za bolju budućnost djece Republike Srpske! Pred Jelenom je mnogo izazova, biti na čelu jedne stranke nije lako, organizovati ljude, okupiti oko sebe iskrene saborce i istomišljenike je vrlo komplikovano i zahtjeva mnogo mudrosti i strpljenja. Biće sigurno grešaka, ljudski je, ali je bitno da ih na vrijeme uočavamo i ispravljamo. Kada je Bijeljina u pitanju, Jelena je napravila pravi izbor zbog kojeg sam siguran da se nikada neće pokajati a to je izbor za povjerenika stranke, izbor mladog gospodina Maria Tomića. Mariu želim isto mnogo sreće i mudrosti, pred njim je težak posao ali put kojim ide je ispravan, u dobrom je smjeru i ide ka pravom cilju! – naglasio je Petrović.

Čestitao je Trivićevoj otvaranje kancelarija NF u Bijeljini i obećao nastavak zajedničke borbe za Republiku Srpsku.

-Već sada otvoreno najavljujem koaliciju sa Narodnim frontom i na lokalnom nivou ispred Srpske demokratske stranke, ali i koaliciju sa svim drugim iskrenim opozicionim partijama među kojima je svakako Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića, kao i zainteresovane građanske opcije i pokreti, nesvrstani ali iskreni borci za bolje i pravednije društvo, za opstanak i bolju budućnost djece u Bijeljini ali i svim drugim gradovima širom naše Republike Srpske – poručuje Petrović.

 

izvor: Srpskainfo/FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER