Proširite vaše se*sualne horizonte u 10 jednostavnih koraka

18.08.2022. - Društvo

Isprobavanje novih stvari može pomoći da se*sualni život bude zanimljiv, živahan i zabavan te da se bolje osjećate u vezi sebe i bolje upoznate svog partnera

Nema ničeg lošeg u ‘klasičnom’ ili onome što se smatra konvencionalnim se*som. Ali ako se osjećate spremnima početi se*sualno istraživati ​​kako biste svoje aktivnosti u spavaćoj sobi podigli na novi nivo, postoji mnogo načina da to započnete.

Bez obzira jeste li u dugoj vezi, idete na dejtove ili ste solo igrač, isprobavanje novih stvari može vam pomoći da vaš se*sualni život ostane zanimljiv.

Evo deset stvari koje trebate isprobati ako se osjećate spremni izaći iz svoje zone udobnosti i započeti svoje putovanje prema novim se*sualnim horizontima.

1. Koristite maštu i masturbaciju kako biste se povezali sa svojim željama

– Kad masturbirate, maštajte na temelju stvari koje ste istražili. Tako ćete najlakše saznati što vam je uzbudljivo i na što vaše tijelo reaguje, a što vam nije ‘napeto’ – kaže.

2. Koristite svoje riječi
Kada imate se*s s partnerom, komunikacija je neophodna za uspostavljanje pristanka, određivanje granica i izgradnju povjerenja. Se*sualna terapeutkinja dr. Janet Brito kaže da je: ‘pristanak ključan. Ako ste zainteresirani isprobati nešto novo, svakako razgovarajte o tome s partnerom, izvan spavaće sobe.’

Razgovor prije, tokom i nakon se*sualnog istraživanja može pomoći vama i vašem partneru da naučite sve o međusobnim preferencijama i granicama – i može vam pomoći da otkrijete svoje vlastite.

Prljavi razgovor može biti izvrstan način komunikacije tijekom se*sa, kao i pristup istraživanju fantazija.

3. Istražujte što vas zanima

Postoji mnogo sjajnih izvora za seksualno znatiželjne. Imate se*sualno avanturističkog prijatelja ili nekoga ko je jako otvoren s temom se*sa? Idete već kod terapeuta? Razgovor s nekim kome vjerujete može biti izvrsan način da učite od drugih i istražite vlastite interese.

Dr. Queen podsjeća da je pristanak neophodan, čak i kada se samo govori o se*su: ‘pazite na svoje granice na radnom mjestu i s ljudima koji bi mogli osjećati da je teško reći da ne žele razgovarati o tim stvarima.’

4. Uključite se u erotiku‍

Čitanje ili slušanje erotike može biti izvrstan način da produbite svoje istraživanje onoga što vas uzbuđuje. Se*sualna terapeutkinja i edukatorica dr. Juliana Hauser kaže da ‘postoji mnogo audio knjiga, podcastova, blogova i knjiga koje će vam pomoći da istražite se*sualne priče i putovanja kroz književnost.

– Pronađite dobar podcast, stavite slušalice, zatvorite oči i slušajte se*si riječi nekog drugog. Razmislite o tome da napišete vlastitu erotičnu priču i vidite kako će se priča odvijati za vas i kamo će vas odvesti – savjetuje.

5. Krenite na kurs
Osobno ili online, postoji mnogo uvodnih tečajeva i edukativnih događaja za parove i samce koji bi željeli naučiti više o se*sualnoj komunikaciji, tehnikama, odnosima i još mnogo toga.

 

izvor:magazin/FOTO:Good Housekeeping