Prijem za članove Kluba malog fudbala „Radnik siti“

11.06.2022.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović organizovao je u Gradskoj upravi prijem za članove Kluba malog fudbala „Radnik siti“ povodom osvajanja titule u Prvoj ligi Republike Srpske u futsalu i plasmanu u elitni rang BiH futsala.

Po njegovom mišljenju, današnji prijem  potvrđuje još jednu uspješnu sportsku priču, te da je susret bio prilika da se sumiraju rezultati povodom postignutog rezultata i porazgovara o planovima za jesen, jer činjenica da je stvorena prilika za igranje u Premijer ligi znači igranje sa najboljima.

“Mali fudbal je u Bijeljini veoma popularan – publika rado posjećuje utakmice, a čast je za naš grad što imamo brojne velike igrače koji postižu vrhunske rezultate. Danas su mnogi igrači potvrdili da nema većeg zadovoljstva nego igrati za svoj grad i domaću publiku”, rekao je Petrović.

On je još jednom potvrdio opredijeljenost Gradske uprave da podržava sport i naglasio da će, stavljanjem Prijedloga rebalansa budžeta u skupštinsku proceduru, biti učinjeno što je više moguće da se logistički, finansijski i materijalno pomogne Klubu, jer je i iznos troškova u Premijer ligi znatno veći, nego van nje.

“Ovom šampionskom titulom KMF „Radnik siti“ je zaslužio da ima veći finansijski okvir, te ćemo se potruditi da djelujemo u tom pravcu”,  kazao je Petrović.

Trener „Radnik sitija“ Miloš Tanasković istakao je da upravo budžet diktira realizaciju ideja o dovođenju pojačanja u klub koja bi, s druge strane, značila sigurniji put ka prvom mjestu, ali je predočio i postojanje problema u provođenju treninga u sportskoj sali Gimnazije.

” Što se tiče priprema za narednu sezonu, postoje problemi vezani za termine održavanja treninga, jer u sportskoj sali imamo samo jedan termin, a ostale smo koristili u sali osnovne škole u Patkovači, koja nam ne odgovara zbog dimenzija”, rekao je Tanasković.

On je istakao i da će biti veoma teško „sačuvati“ igrače, zbog velikih rezultata koje su ostvarili, ali i da su sa mnogima od njih već obavljeni razgovori i da su se izjasnili da će ostati u klubu i naredne sezone.

Danijel Perić, osnivač KMF „Radnik siti“ je, između ostalog, objasnio i jednu zanimljivu činjenicu vezanu za igrače.

“Ovaj klub je jedinstven primjer po tome što je sastavljen od igrača koji su iz Bijeljine i sigurno da je to razlog zbog kojeg imamo najviše navijača. O tome svjedoči stanje na tribinama prilikom svake naše utakmice”,  pojasnio je Perić.

On se osvrnuo na Premijer ligu BiH i rekao da je riječ o izuzetno zahtjevnoj ligi, jer pobjednik izlazi na evropsku scenu.

“Naš cilj je da ne budemo u samo jednoj epizodi te lige, već da igramo važnu i konkretnu ulogu. Realizacija ovakvih ambicija neće biti lak posao, ali u saradnji sa Gradskom upravom i našim generalnim sponzorom pokušaćemo da to sprovedemo u djelo”,  kazao je Danijel Perić.

U planovima za period koji slijedi, Perić pominje želju da mladi igrači budu još bolje promovisani, gaji nadu da će u svojim redovima vidjeti i neke od reprezentativaca BiH, ali i da će mladi i perspektivni igrači, kao što su Davor Arnautović i Dejan Pavlović, koji igraju u klubovima u BiH, u budućnosti biti dio KMF „Radnik siti“.

Bijeljina.com/Foto:Grad Bijeljina