Prekršajne prijave protiv napadača na autobus sa fudbalerima iz Bijeljine

11.03.2023. - Društvo
Policija distrikta Brčko podnijela je prekršajne prijave protiv osam učesnika napada na autobus u kojem su bili igrači Kluba malog fudbala Radnik iz Bijeljine nakon utakmice u Brčkom, nakon što se tužilac izjasnio da u tome nema elemenata krivičnog djela.

 

 

Iz brčanske Policije su saopštili da je riječ o osobama iz Brčkog mlađim od 20 godina od kojih su tri punoljetne, a pet ih je maloljetno i da se dovode u vezu sa određenim navijačkim grupama.

– O svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta koji se izjasnio da u događaju nema elemenata krivičnog djela, te da treba utvrditi postojanje prekršajne odgovornosti – navedi se u saopštenju Policije odakle dodaju da je upućen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu Brčko distrikta.

Iz Policije podsjećaju da je 1. marta u 22.42 časova prekinuta utakmica u malom fudbalu između juniorskih ekipa Zdravlja iz Brčkog i Radnika iz Bijeljine koja je igrana u sali Ekonomske škole u Brčkom, jer su neki navijači na tribinama razvili zastave na kojima su bili “ljiljani”.

Policijski službenici su odmah po prijavi izašli na lice mjesta gdje su se zadržali do završetka utakmice, a potom i ispred sportske sale do razilaska domaćih i gostujućih navijača, nakon čega je zaprimljena prijava o napadu nepoznatih osoba na autobus sa igračima iz Bijeljine, na koju su policijski službenici odmah reagovali.

– Svjesni potencijalne opasnosti koju ovakav i slični događaji imaju u multietničkoj sredini kao što je distrikt i ovom prilikom Policija želi potvrditi spremnost da djeluje profesionalno, zakonito i jednako prema svim počiniocima prekršaja ili krivičnih djela s jasnim ciljem da stanje bezbjednosti u distriktu drži na zadovoljavajućem nivou – navodi se u saopštenju.

 

izvor:Agencije/FOTO:Brčkodanas/Ilustracija