Poziv za doprinos ozelenjavanju Semberije

01.04.2023. - Društvo

Gradska uprava poziva sve koji mogu i žele, da doniranjem sadnica drveća i drugih biljnih vrsta podrže napore da naš grad i sela budu zeleniji i zdraviji, a da ovogodišnji obim ozelenjavanja u okviru akcije „April – mjesec čistoće“ još ubjedljivije obori rekord.

 

U okviru akcije „April – mjesec čistoće“ i uz podršku brojnih organizacija, udruženja, javnih ustanova i preduzeća, Grad Bijeljina će izvršiti ozelenjavanje niza lokacija u urbanom i seoskim područjima Semberije.

Ove godine biće zasađen rekordan broj sadnica u odnosu na pretodne godine akcije „April – mjesec čistoće“, jer više drveća i drugih vrsta zelenila znači zdraviju životnu sredinu, ublažavanje posljedica klimatskih promjena, odnosno, ekstremno visokih temperatura ljeti i čistiji vazduh zimi, ali i ljepši izgleda naših ulica i naselja.

Vjerujući da u Bijeljini žive brojni društveno odgovorni građani, odnosno, posluju društveno odgovorna preduzeća, Gradska uprava poziva sve koji mogu i žele, da doniranjem sadnica drveća i drugih biljnih vrsta podrže napore da naš grad i sela budu zeleniji i zdraviji, a da ovogodišnji obim ozelenjavanja još ubjedljivije obori rekord.

Podrškom ozelenjavanju grada i sela, donatori sadnica će se upisati u prirodnu istoriju Semberije na najljepši način, a svojoj i budućim generacijama ostaviti poklon koji raste i svake godine im vraća svjež kiseonik i daje hladovinu kad su najpotrebniji.

Donatori sadnica se mogu javiti gradskom Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine na broj telefona 055 233 174 i 055 233 178. Hvala vam na društvenoj i ekološkoj odgovoronosti.

 

Bijeljina.com/FOTO:Depositphotos, belchonock