Požar u IRB-u izazvao opušak cigarete

27.06.2022. - Društvo

Požar u “Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske” nastao je na način da je najvjerovatnije opušak cigarete zapalio sunđeraste podmetače i drvenu žardinjeru za cvijeće, saopšteno je danas iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

“Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, od strane, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Direkcija policije, Uprava kriminalističke policije, Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, Odjeljenje za trasološka i daktiloskopska vještačenja i vođenje Nacionalnog AFIS registra, dostavljen je nalaz i mišljenje o uzroku požara koji se desio dana 01.05.2022.godine oko 03,00 časova u zgradi “Ivesticiono-razvojne banke Republike Srpske”, stomatološke ambulante “Simić dent” i ugostiteljskog objekta-picerije “CORSO””, kazali su u OJT Banjaluka.

Kako se navodi u saopštenju, prema dostavljenom nalazu i mišljenju požar je započeo u dijelu bašte ugostiteljskog objekta-picerije “CORSO”.

“Radilo se o tinjajućem požaru koji je nastao na način da je najvjerovatnije opušak cigarete zapalio sunđeraste podmetače i drvenu žardinjeru za cvijeće. Požar se razbuktao oko 03,00 časa i širio se vertikalno odozdo prema gore”, kazali su u OJT Banjaluka.

Dodali su da su vještaci isključili kao mogućnost nastanka požara kvar na elektroinstalacijama i dimnjaku iz ugostiteljskog objekta-picerije “CORSO”, koji vodi kroz prostorije “Ivesticiono-razvojne banke Republike Srpske” do vrha zgrade.

Banjaluka.com