Pomoć iz Vojvodine za sanaciju i opremanje

18.05.2022. - Društvo

Dječiji vrtić u Loparama iskoristiće donaciju Fonda AP Vojvodine za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu za sanaciju i opremanje prostorija, izjavila je Srni direktor ove ustanove Daniela Cvijanović.
Ona je rekla da ovaj vrtić od Fonda dobija 900.000 dinara, što je približno 15.000 KM.

“Rok za realizaciju je do kraja godine, ali mi ćemo se potruditi da do 1. septembra završimo sa opremanjem, kako bi novu radnu godinu započeli u novoopremljenom prostoru”, istakla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je napomenula da u Dječijem vrtiću Lopare trenutno boravi 86 djece, kojima će prijati boravak u osvježenim prostorijama, kao i vaspitačima, kojima će biti olakšana realizacija vaspitno-obrazovnog procesa.

“Od velikog je značaja što Pokrajinska vlada Vojvodine, odnosno Srbija, doniraju sredstva i pomažu predškolske ustanove, a samim tim doprinose boljim uslovima života djece i stanovništva u Republici Srpskoj”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da predškolskim ustanovama u malim lokalnim zajednicama kao što su Lopare znači svaka vrsta pomoći, jer se tako indirektno pomaže djeci, roditeljima, odnosno građanima u toj lokalnoj zajednici.

Ugovor o donaciji potpisali su Cvijanovićeva i direktor Fonda za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Duško Ćutilo.

Ugovori, kojima Pokrajinska vlada sa 3,9 miliona dinara /oko 33.000 evra/, subvencioniše troškove nabavke najsavremenije elektronske opreme za osnovne škole, ustanovu socijalne zaštite, predškolsku ustanovu i jednu lokalnu samoupravu u Republici Srpskoj, potpisani su u Novom Sadu 11. maja.

Najsavremenijom opremom biće, osim vrtića u Loparama, opremljene bratunačka Osnovna škola, Osnovna škola /OŠ/ “19. april” iz Dervente, OŠ “Milan Rakić” Doboj, opština Mrkonjić Grad, kao i Javna ustanova Centar za socijalni rad iz Zvornika

Izvor:Srna