Pokrenut disciplinski postupak protiv dvoje ljekara | Bijeljina.com

Pokrenut disciplinski postupak protiv dvoje ljekara

13.09.2023. - Društvo

Donio sam rješenje o pokretanju disciplinskog postupka protiv dvoje ljekara, Branke Gavrić i Bojana Gajića, jer su utvrđene neke proceduralne greške u liječenju dječaka Aleksandra Kovača, izjavio je profesor doktor Zlatko Maksimović, direktor bijeljinske bolnice na današnjoj konferenciji za štampu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

“Ljekari će biti suspendovani do okončanja disciplinskog postupka. Dao sam nalog doktorki Ivki Džuveleković, načelnici Pedijatrijskog odjeljenja, da onemogući ovo dvoje ljekara u davanju bilo kakvih zdravstvenih usluga pacijentima u narednom periodu. Angažovao sam doktore iz dvije najjače beoogradske zdravstvene ustanove, sa Instituta za majku i dijete i iz Dječije bolnice u Tiršovoj, kao i profesore  sa Medicinskog fakulteta u Foči, da i oni ispitaju sve okolnosti i utvrde eventualne greške u liječenju dječaka. Za sve ove poteze dobio sam podršku zaposlenih i o svemu je obaviješten ministar zdravlja. Biću na strani istine i, ukoliko se utvrdi da je neko u svemu ovome pogriješio, biće adekvatno sankcionisan”, izjavio je doktor Maksimović, uputivši najiskrenije izraze saučešća porodici Kovač koja je izgubila dijete.

“Sve što porodica kaže, oni su u pravu, jer je nemjerljiv bol kroz koji oni prolaze. Učiniću sve da utvrdimo eventualnu odgovornost u bolnici na čijem sam čelu”, ponovio je profesor doktor Zlatko Maksimović.

Bijeljina.com