Oni su najugroženija kategorija, a evo koliko para im ostane kad izmire sve obaveze

21.05.2023. - Društvo

Došlo je do sniženja cijena goriva kako na svjetskoj berzi tako i kod nas, ali nema pokazatelja da je došlo do pojeftinjenja osnovnih životnih namirnica, niti da će do toga doći u skorije vrijeme.

Kako su saopštili iz Udruženja za zaštitu potrošača „Don“ iz Prijedora, ponovo svakodnevno čujemo da cijene moraju ići gore,  jer poslodavci nemaju dovoljno novca da isplate radnike.

– Lančano su poskupjele sve usluge, po principu “sve je poskupjelo, pa moramo i mi“. Ako pogledamo da penzioner koji ima 500 KM od ove količine novca treba da plati električnu energiju, vodu, odvoz otpada, RTV taksu, grijanje, komunalnu naknadu, i druge poreze i namete, lijekove da li se iko zapita koliko mu to novca ostane da preživi 30 dana u mjesecu. Otprilike, ostane mu 5-8 KM – navodi se na fejsbuk stranici ovog udruženja.

Dokusurila ih poskupljenja i BIJEDNA PRIMANJA: Evo koliko građana BiH preživljava zahvaljujući obroku iz javnih kuhinja
Institucije ćute, građani stežu kaiš: Kako u Srpskoj izgleda BORBA PROTIV INFLACIJE

U „Donu“ se pitaju šta se iz potrošačke korpe od oko 3.000 KM može kupiti za osam KM, da preživite, odete po lekove, ne ostanete dužni za javne komunalne usluge.

– Dragi potrošači, ovo je realnost. Cijene će i dalje biti briga samo nas koji o njima diskutujemo, sa vječitim pitanjem da li nas iko čuje – poručuju iz „Dona“.

 

izvor:SrpskaInfo/FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER