Oglasila se bijeljinska bolnica zbog smrti dječaka

12.09.2023. - Društvo

U bijeljinskoj bolnici “Sveti Vračevi” formirana je Komisija za unutrašnji nadzor zbog smrti desetogodišnjeg dječaka Aleksandra Kovača.

Za banjalučki portal “Srpskainfo” je rečeno u ovoj bolnici da je dodatno pozvana i eksterna Komisija za stručni nadzor.

“O rezultatima rada ove dvije komisije javnost će biti blagovremeno obaviještena”, poručuju iz bolnice nakon što je dječak na putu iz bolnice u Bijeljini u UKC Republike Srpske, u Banjaluku, preminuo u sanitetskom vozilu.

“Zaposleni u JZU Bolnica ‘Sveti Vračevi’ Bijeljina iskreno saosjećaju sa tugom i bolom porodice Kovač koja je izgubila dijete. U posljednjem periodu kroz Odjeljenje za pedijatriju naše zdravstvene ustanove prošlo je više hiljada djece koja su uspješno izliječena, što, nažalost, nije slučaj kod ovog pacijenta”, dodaju u ovoj bolnici.

Danijela i Dario, roditelji dječaka optužuju ljekare bijeljinske bolnice. Dječak je, kako kažu, preminuo iznenada 28. avgusta.

“Bio je zdrav dječak koji je 25. avgusta osjetio jaku glavobolju, zbog čega je 26. avgusta hospitalizovan u Dječijem odjeljenju JZU Bolnica ‘Sveti Vračevi’ u Bijeljini. Sumnjalo se na sunčanicu”, rekla je Danijela.

Zbog pogoršanja stanja, tri dana kasnije, odlučeno je da dječaka prebace u UKC Republike Srpske, u Banjaluku.

Samo 40 minuta prije dolaska, u pratnji ljekara i medicinskog tehničara, u sanitetu je dječaku dodatno pozlilo. Nažalost, ljekari u Banjaluci nisu uspjeli da ga vrate u život.

Izvor: Srpskainfo