Od danas u svim školama u Srbiji prisutni policajci

08.05.2023. - Društvo

U svim školama u Srbiji, od danas od 8 časova pa sve do kraja nastave biće prisutni policijski službenici koji će preventivno djelovati, rekao je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Danilo Stevandić.

Stevandić je rekao da će u toku ove godine MUP zaposliti novih 1.200 policijskih službenika.

– Od osam časova, prije početka nastave, u svim školama u Srbiji, a ima ih oko 1.800. biće prisutni policijski službenici sve do kraja nastave koji će preventivno djelovati da ne dođe do prekršaja i sprečavati njihovo izvršenje – rekao je Stevandić.

Angažovanjem dodatnih 1.200 policajaca, kaže, obezbijediće se da svaka škola ima policijskog službenika koji će brinuti o bezbjednosti učenika i zaposlenih.

– Poseban akcenat stavićemo i na učenike u saobraćaju u zonama škola, kao i na otkrivanje vatrenog oružja, psihoaktivnih supstanci -rekao je Stevandić.

Naglasio je da će, osim u zonama škola, u narednom periodu biti pojačano angažovanje policijskih službenika na svim javnim mjestima gdje se okuplja veliki broj građana – na trgovima, ulicama, željezničkim i autobuskim stanicama, sportskim priredbama.

 

izvor/FOTO:Aloonline