Netflix testira mogućnost igranja video igara

03.04.2023. - Društvo

Netflix je navodno u procesu testiranja igara za TV na svojoj platformi.

Prema pisanju stranih medija, programer Stiv Mozer je pronašao skriveni kod koji ukazuje na igre koje se igraju na televizoru, kao i dodatni kod, koji ukazuje na mogućnost korišćenja telefona kao kontrolera za njihovo igranje.

Mozer je takođe ranije pronašao indikacije da tada predstavljeni plan pretplate, koji podržava reklame, možda neće imati oflajn opciju gledanja. Ispostavilo se da je bio u pravu.

Netflix je pokrenuo iskustvo igranja na Androidu, iPhoneu i iPadu 2021. godine. Od mobilnih korisnika striming servis zahteva preuzimanje igara s App Storea ili s Google Playa zbog pravila koja postavljaju Apple i Google. Ali, budući da je svrha ovih igara da se poveća angažman i zadrže korisnici, mogu se pokrenuti iz Netflix aplikacije i potrebna je aktivna pretplata da bi moglo da im se pristupi. Na Netflix aplikaciji za TV ove igre su primetno odsutne.

Ostaje da se vidi kako kompanija namjerava da implementira igranje na televizore i da li će takođe zahtevati od korisnika da preuzmu igre pre nego što budu mogli da ih igraju. Potpredsjednik Netflixa za razvoj igara Majk Verdu je istakao prošle godine da kompanija ozbiljno istražuje ponudu igara i da želi da ponudi više od običnih igara za televizore.

Za sada će se korisnici morati da se zadovolje onim što je dostupno na telefonima. Trenutno Netflixov katalog ima oko 55 dostupnih naslova, iako će tokom 2023. godine objaviti još 40 igara.

 

izvor:Agencije/FOTO:Pixabay