Nedeljku Joviću uručena zlatna plaketa GP BiH

25.01.2023. - Društvo

U Glavnom uredu GPBiH u Sarajevu, 25. januara 2023. godine,u oproštajnu posjetu zamjenika ministra sigurnosti BiH, gospodina Nedeljka Jovića, primili su predstavnici GPBiH:  pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Dragan Kulić, načelnik Uprave za operacije Veljko Lazić i načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Vladimir Popović.

 

Povodom navedene posjete, analizirani su ostvareni međusobni oblici saradnje i koordinacije zajedničkih aktivnosti na realizaciji programskih ciljeva i zadataka, koji se odnose na unaprjeđenje stepena nadzora granice, granične kontrole i sprječavanja i suzbijanja prekograničnog kriminala.

Ocijenjeno je da su navedene zajedničke aktivnosti, kao i osobni angažman zamjenika ministra Jovića značajno doprinijeli unaprjeđenju kapaciteta GPBiH na realizaciji poslova i zadataka iz nadležnosti GPBiH.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Nedeljko Jović je zahvalio rukovodstvu GPBiH i direktoru Zoranu Galiću na ostvarenoj saradnji te naglasio da Granična policija BiH uprkos značajnom nedostatku kadrovskih resursa, specijalizirane savremene opreme za nadzor granice itd. ostvaruje veoma respektabilne rezultate u suprotstavljanju svih oblika krijumčarenja ljudi, opojnih droga, krivotvorenja isprava i slično, te u partnerstvu s drugim sigurnosnim tijelima daje značajan doprinos ukupnom stanju sigurnosti u BiH.

Za uspješnu saradnju i podršku Graničnoj policiji BiH u unaprjeđenju kapaciteta rada Granične policije Bosne i Hercegovine, pomoćnik direktora GPBiH Dragan Kulić je zamjeniku ministra sigurnosti BiH Nedeljku Joviću uručio zlatnu plaketu Granične policije BiH i zaželio uspjeh u radu na novim dužnostima.

 

Bijeljina.com/FOTO:GPBIH