“Narode, bez brige, dok se ja pitam imaćemo svega” Petrović ogorčen na skupštinsku većinu u Bijeljini

29.12.2023. - Društvo

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović oglasio se preko društvenih mreža zbog toga što rebalans gradskog budžeta, upućen u skupštinsku proceduru, danas nije usvojen od strane vladajuće većine, koju Petrović naziva “Koalicijom pokradimo Bijeljinu“.

Responsive image

Šta to suštinski znači za narod? Naime, rebalansom su obuhvaćena finansijska izdvajanja prvenstveno za subvencije i to za novorođene bebe, boravak djece u privatnim vrtićima (sami su izglasali odluku za uvećanje iznosa subvencija na 30 odsto koju su danas pogazili), za đačke karte, stipendije, jednokratne pomoći za oboljele, uključujući i djecu, sportske klubove, eksproprijaciju zemljišta (rješavanje imovinsko-pravnih odnosa), troškove električne energije – naveo je Petrović.

Obraćajući se građanima Bijeljine, Petrović je naveo da je vladajuća koalicija, kao poklon za nastupajuće praznike, njima dodijelia jednu veliku nulu, ili, kako je naveo, uskratili su ono što pripada djeci i narodu Bijeljine.

Pokušavajući da mene predstave kao nesposobnog, da mene okrive za dugovanja, oni su danas odigrali prljavu igricu i bez imalo griže savjesti i poštovanja žrtvovali sopstvene sugrađane i djecu Bijeljine! Građanima poručujem da se ne brinu, ja kao gradonačelnik svih građana pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću idem sa potpisivanjem naredbi za isplatu svih dugovanja prema djeci, učenicima, studentima, roditeljima, oboljelim sugrađanima! Isplata subvencija za novorođene bebe, za boravak djece u vrtićima, za đačke karte, stipendije, podrška za liječenje građana, ide počev od 3. marta 2024.godine! Neću dozvoliti da ono što pripada djeci, đacima, studentima i roditeljima ne bude isplaćeno”,naveo je Petrović

Dodao je i da preuzima “punu krivičnu odgovornost jer krši odluke Skupštine koja je 19. marta 2023. godine izgubila legitimitet i izgubila na svih 183 biračkih mjesta”.

Ljudi su iz budžeta uzimali milione za sopstvene potrebe, meni neka se sudi jer sam novac usmjerio ka narodu i najosetljivijim i najbitnijim kategorijama društva. Izuzetno mi je žao, jer naši sportski klubovi koji su ostvarili značajne uspjehe i rezultate neće moći da budu dodatno nagrađeni iz budžeta Grada, zahvaljujući odbornicima koji nisu glasali za usvajanje rebalansa budžeta za 2023.godinu. Praznici nam kucaju na vrata, završiću ovaj tekst bez teških riječi koje su pojedinci zaslužili, samo ću reći Bog neka svima nama da, onako kako svako od nas radi! Dobri moj narode vi bez brige, dok se u ovom gradu pitam ja imaćemo svega, imali ili nemali skupštinsku većinu”,poručio je Petrović.

Izvor: Srpska info