Nakon napada na Ilidži oglasio se MUP KS

15.01.2023. - Društvo

Policija Kantona Sarajevo identifikovala je, pronašla i lišila slobode četiri lica osumnjičena za krivično djelo „nasilničko ponašanje“, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 

 

„Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela iz člana 362. stav 2. KZ FBIH (Nasilničko ponašanje) policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, identifikovali su, pronašli i lišili slobode četiri lica osumnjičena za izvršenje navedenog krivičnog djela. To su E. B. rođen 2003. godište nastanjen na području općine Novi grad Sarajevo, A. T. rođen 1996. nastanjen u opštini Ilidža, H. D. rođen 1995. nastanjen u opštini Ilidža i E. H. rođen 2000. iz Vogošće“, saopšteno je iz MUP-a KS.

 

Lica lišena slobode su smještena u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim će se tokom dana izvršiti kriminalistička obrada.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za jučerašnji događaj u kojem je jedno lice iz Srbije lakše povrijeđeno ispred hotela na Ilidži, tokom održavanja internacionalnog turnira za dječake u malom fudbalu.

 

izvor:Agencije/FOTO:RTRS