Na Netflix dolazi rijaliti s najvećom novčanom nagradom ikada

20.05.2023. - Društvo

Netflix je otkrio da će rijaliti “Squid Game: The Challenge” premijerno biti prikazan u decembru ove godine. Premijera dolazi 17 mjeseci nakon što je Netflix odobrio snimanje emisije.

Rijaliti je inspirisan popularnom korejskom serijom “Squid Game”, koja je izašla 2021. godine. U seriji se 456 takmičara slabijeg imućnog stanja, od sjevernokorejskih izbjeglica do propalih biznismena, bori za nagradu od 45.6 milijardi južnokorejskih vona (otprilike 33 miliona eura). Takmičari igraju smrtonosne verzije igri iz djetinjstva kako bi osvojili nagradu, a samo jedan može biti pobjednik.

U Netflixovoj najvećoj rijaliti emisiji dosad 456 igrača će se takmičiti za nagradu od 4.56 miliona dolara, što je najveća novčana nagrada u rijalitiju ikada.

Takmičare će se u desetodijelnoj emisiji takmičiti u nizu igara inspiriranih serijom i nekim novima. Njihove strategije, savezi i karakter bit će stavljeni na kušnju dok konkurencija bude odlazila.

Rijaliti je snimljen u Velikoj Britaniji, a na njemu su radile produkcijske kuće Studio Lambert i The Garden, donosi Deadline. Izvršni producenti su Stephen Lambert, Tim Harcourt i Toni Ireland iz Studia Lambert te John Hay, Nicola Hill i Nicola Brown iz The Gardena.

Netflix je ranije ove godine imao problema sa sigurnosnom provjerom, koju moraju proći sve emisije koje se snimaju na području Velike Britanije. Naime, na setu je došlo do povreda zbog kojih je natjecateljima pružena zdravstvena pomoć. Nakon tog incidenta sve je teklo po planu pa se Zavod za zaštitu na radu (HSE) nije trebao upletati u snimanje.

 

 

izvor:Avaz/FOTO:Printscreen