Muškarac traži od bivše djevojke da mu isplati troškove zabavljanja nakon raskida

21.06.2022.

Jedan muškarac iz Šangaja nedavno je postao veoma „popularan“ u svojoj zemlji nakon što je od svoje bivše djevojke tražio da mu nadoknadi sve troškove koje je napravio dok su bili u vezi.


Ovaj neimenovani mladić je navodno sastavio detaljnu listu troškova nastalih dok je izlazio sa ženom koja je potom raskinula sa njim.

Neobična lista sadrži stotine stavki, zajedno sa datumima i vremenima, kao i opise specifičnih troškova radi jasnoće. On je navodno svojoj bivšoj poslao spisak troškova kao dokaz novca koji je potrošio na nju tokom njihove veze, zahtijevajući da mu ona nadoknadi štetu, prenosi 24sedam.

Detaljna „lista za raskid“ kruži kineskim društvenim medijima više od nedjelju dana, izazivajući burne polemike među korisnicima. Većina njih izjavila je da je šokirana ne samo njegovim gestom već i njegovom sposobnošću da se sjeti svih ovih troškova iz višemjesečnog zabavljanja. Kao što jedna osoba primjećuje, kao da je svaki mali potrošen juan unaprijed zabilježio…

Lista je između ostalog uključivala i trivijalne troškove poput „dve flaše vode“, kao i značajnije troškove, poput brige o njenoj bolesnoj majci.

Jedan primjer je večera za dvoje u restoranu. Pošto su oboje jeli, on zahtijeva da mu žena nadoknadi 50% troškova.

Razočarani Šangajac je izračunao da je ukupno potrošio preko 72.000 juana tokom vremena zabavljanja, od čega bi ona trebalo da nadoknadi 60.147.025 juana (8.954 dolara).

Nejasno je da li je njegova bivša djevojka pristala da mu išta vrati, ali opšta reakcija javnosti na njegov plan bila je negativna. Neki su ga nazvali osvetoljubivim, dok su drugi uvjereni da je radio na listi troškova sve vrijeme zabavljanja, da bi je poslije koristio kao tajno oružje.

 

izvor:Glas Srpske/FOTO:Ilustracija