Mladi iz Bijeljine šampioni RS u pružanju prve pomoći

28.05.2022. - Društvo

Na republičkom takmičenju Crvenog krsta u pružanju prve pomoći koje je  održano danas na  Palama, titulu naboljih u RS osvojili su mladi iz Bijeljine.

Učesnici su se suočili sa simulacijama reanimacije, te povredama koje mogu nastati u zemljotresima i saobraćajnim nesrećama, a koje su realno bile prikazane uz pomoć šminkera, markiranata, instruktora i pod budnim okom sudija iz Crvenog krsta.

Zahvalnost i čestitke za osvojeno prvo mjesto šampionima Srpske, koji su još jednom pokazali svoj humani duh, uputio je Perica Gligić, sekretar GO Crvenog krsta Bijeljina.

“Naših 15 takmičara iz Bijeljine donosi titulu najboljih. Uvijek ponavljam da je Crveni krst tu da među prvima reaguje u kriznim situacijama i katastrofama. To je samo dokaz da kada smo slobodni mi radimo i neke druge poslove, takmičimo se prije svega u  upoznavanju sa pružanjem prve pomoći, i ovo prvo mjesto je veliki podstrek za sve naše mlade”, potvrdio je Gligić za portal Bijeljina.com.

Gligić podsjeća da je ovo bilo  XXV Republičko takmičenje ekipa Podmlatka i Omladine CKRS, po redu, u pružanju prve pomoći. Na Regionalnom takmičenju su učestvale ekipe omladine iz Prijedora, Banjaluke, Doboja, Bijeljine, istočne Hercegovine, Sarajevsko-romanijske regije.

Bijeljina.com/Foto: Instagram, Akta.ba