Mladi Crvenog krsta Bijeljina donirali sto i klupe za djecu u riziku

01.03.2023. - Društvo

Mladi Crvenog krsta Bijeljina danas su Dnevnom centru za djecu u riziku uručili sto i klupe, što im je bilo najneophodnije.
Rukovodilac Dnevnog centra za djecu u riziku Nevena Jovanović zahvalila je omladini za donaciju i uočavanje potreba za djecu koja borave u Centru.

“Najviše koristimo didaktički materijal za kreativne aktivnosti, kao i školski pribor, jer to vrlo često djeca nemaju kod kuće, a roditelji nisu u mogućnosti da im priušte. Dobrodošla je i pomoć u hrani jer većina njih iz Centra ide u školu bez novca za užinu”, rekla je Jovanovićeva.

Predsjednik Aktiva mladih Crvenog krsta Luka Milošević rekao je novinarima da je akciji prethodila humanitarna čajanka, organizovana u januaru, gdje su prikupljena sredstva za djecu koja borave u Dnevnom centru.

“Saradnja sa Centrom počela je u decembru kada smo se uključili u akciju `Jedan slatkiš, jedno dijete`, a nakon humanitarne čajanke vidjeli smo sa koliko novčanih sredstava raspolažemo i u razgovoru sa njima odlučili da im kupimo sto i klupe za koje su rekli da su im sada najpotrebniji”, naveo je Milošević.

Iz Crvenog krsta za sutra su najavili akciju dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Tehničkom školom “Mihajlo Pupin” iz Bijeljine, a u narednih nekoliko dana i pomoć četvoročlanoj porodici koja je nedavno zbog požara ostala bez stambenog objekta.

 

izvor:Srna/FOTO:Bijeljina.com