’’LEDENI’’ iz Bijeljine nagrađeni na Kupusijadi u Mrčajevcima (foto)

18.09.2023. - Društvo

Jedno od najljepših i najpoznatijih srpskih sela, smješteno u srcu Šumadije ovog vikenda vrvi od posjetilaca. Ove godine se u Mrčajevcima održava jubilarna 20. po redu Kupusijada.

 

 

Među mnogobrojnim učesnicima nalazi se  i ekipa iz Bijeljine – ’’Ledeni’’.

Spoj društv,a prijateljstva i uživanja, ’’Ledeni’’ iz Bijeljine osvajaju nagrade na ovakvim manifestacijama.

Postali su prepoznatljivi gdje god da se pojave.

-Jeste da je nagrada “Najdalji učesnici“ ali smo i jedini učesnici iz Republike Srpske, rekao je za Dešavanja u Bijeljini Krstić Slaviša, predstavnik “Ledenih“ iz Bijeljine.

 

Svoje varjače naoštrili su brojni takmičari, a svi žele da se ovjenčaju laskavom titulom i da budu najbolji majstori u spremanju tradicionalnog srpskog specijaliteta, svadbarskog kupusa.

– Kupus se uveliko krčka, osnova se zna… to je red kupusa, red mesa, ali ono što je tajna dobrog svadbarskog kupusa. Što se tiče začina stavljamo alevu papriku, biber u zrnu i kao što naše domaćice znaju — lovorov list, dalje nećemo govoriti kažu ’’Ledeni’’ iz Bijeljine.

Manifestacija koja živi dvije decenije i koja iz godine u godinu okuplja na hiljade posjetilaca, proslavila je ovo šumadijsko selo, a mnogi ovde dođu da uživaju u dobrom zalogaju, ali i bogatom kulturno-zabavnom programu, zadovoljno kaže ekipa iz Bijeljine.

Ove godine na manifestaciji su bili i gosti iz Rumunije, kao i Radiše Uroševića i Goce Lazarević uz pratnju velikog narodnog orkestra maestra Vlada Panovića, a sve u organizaciji Turističke organizacije Čačak.

Izvor: desavanjaubijeljini.com