Konstrakta digla popularnost borosanama

20.05.2022. - Društvo

Zahvaljujući Konstraktinom nastupu na Evrosongu porasla je potražnja za borosanama.

“Potražnja za njima je porasla nakon što se pojavila vijest kako će biti na Euroviziji. Ovo je dokaz kako borosana više nije samo radna obuća već i modni dodatak posebno otkada je dobila novi dizajn platna u šarenim i veselim uzorcima”, rekao je portparol Borova Ivan Stažić za RTL.

“Bili smo upoznati s time da će predstavnica Srbije na Evroviziji, Konstrakta, nositi bijele borosane. Naime, to smo saznali iz medija, isto tako i da su kupljene u poslovnici u Zagrebu. Sretni smo što je Konstrakta nosila obuću iz Borova na takmičenju koje su pratili milioni te izazvala toliku medijsku zainteresovanost za naš proizvod. Ovim putem želimo čestitati Konstrakti na visokom plasmanu na Evroviziji”, dodao je.

Podsjećamo, Konstrakti je borosane iz Hrvatske nabavio glumac Dejan Aćimović koji živi u Zagrebu. On ih je uspio pronaći za oko 250 kuna, a potom je kontaktirao reditelja Zrinka Ogrestu koji ih je odvezao u Srbiju. Naime, Ogresta je krajem april u Kombank dvorani imao premijeru svog filma Plavi cvijet.

Prilikom prelaska granice, carinik je reditelja pitao što mu je u kutiji, a kada je Ogresta rekao da su to cipele za Konstraktu, carinik ga je samo pustio da prođe i poželio mu sretan put.

Izvor: Index/Foto:Print Screen/Instagram