Komedija „Noć u kući gospodina Kolaka“ pobrala osmjehe gledalaca | Bijeljina.com

Komedija „Noć u kući gospodina Kolaka“ pobrala osmjehe gledalaca

10.06.2022.

rbt

Svih 350 mjesta velike sale Centra za kulturu u Bijeljini bilo je puno prilikom sinošnjjeg izvođenja komedije „Noć u kući gospodin Kolaka“. Predstavu su gledali i učenici i profesori srednjih škola, članovi i rukovodioci dramskih sekcija, kojima je Centar kao domaćin, omogućio da za kraj 2021/2022 školske godine budu gosti sinoćne predstave.

Odličan tekst Vladimira Đurđevića na sceni su izveli Irfan Mensur, Slobodan Boda Ninković i Vladimir Kerkezović. Priča prati zaplet odnosa oca Anđele, rok zvijezde i njena dva već bivša muža.

U obrtima koji se nižu, na površinu izbija emotivna manipulacija radi koristi, niz grijehova i slabosti svakog od junaka ponaosob, slikajući tako obične ljudske karaktere ponekad izgubljene u svojim maštanjima i težnjama, sklonih čestom popuštanju svojim nagonima i željama.

Na pres konferenciji prije predstave, glumci su izrazili zadovoljstvo što će ih gledati i članovi dramskih sekcija u srednjim školama i istakli da su rado dolazili i da će dolaziti u Centar za kulturu kao ustanovu koja ima odlične uslove.

Irfan Mensur, režiser predstave Noć u kući gospodina Kolaka je podsjetio da je lično učestvovao u režiranju otvaranja Centra za Kulturu, Vladimir Kerkezović je naglasio da je bio asistent na glumačkoj akademiji Slobomir P Univerziteta, dok je Boda Ninković rekao da je ovo 12-ti put kako je u Bijeljini, čime su sva trojica, na određen način i emotivno vezani za Bijeljinu i nastupe u Centru za kulturu Semberija.

Bijeljina.com