Koja je tajna dugovječnosti kraljice Elizabete? Jedna od njih uključuje alkohol

05.06.2022.

Sa 96 godina, kraljica Elizabeta je imala dužu vladavinu od bilo kog britanskog monarha koji je prethodio njoj. Dok su pristup vrhunskoj medicinskoj njezi, obožavano stanovništvo i armija simpatičnih korgija koji bi je održavali aktivnom možda doprinjeli kraljičinoj nevjerovatnoj dugovječnosti, kraljevski insajderi kažu da postoji još jedna tajna njenog zdravog i dugog života : navika koju ima do četiri puta dnevno.

Ona navodno pije četiri koktela dnevno!

U svojoj knjizi Živjela kraljica, autor Brajan Kozlovski tvrdi da kraljica „obično pije četiri jaka koktela dnevno — počevši neposredno prije ručka“. „Tokom njene vladavine, alkohol je uvijek služio u funkciji brzog oslobađanja od stresa — doze tečne dekompresije tokom napornih dana“, dodaje Kozlovski.

Ona ide u dnevne šetnje
Prema kraljičinoj biografkinji, Ingrid Sjuard , autorki Kraljičinog govora, moj muž i ja, i princa Filipa, kraljica Elizabeta „vjeruje u razumne vježbe “. Sjuard kaže da je kraljičin omiljeni oblik vježbanja svakodnevna šetnja sa svojim voljenim korgijima.

Ona jaše konje

Korgiji nisu jedine životinje koje kraljica voli, kažu upućeni. Ona je takođe strastveni jahač, a izvještaj u Veniti Feru iz 2020. sugeriše da kraljica jaše gotovo svakodnevno „Ona jaše svaki dan i maksimalno koristi ovo vrijeme“, rekao je za publikaciju insajder iz palate.

Ona se drži istih obroka svaki dan
Raznolikost je možda začin života, ali kada je u pitanju kraljičina dugovječnost, ponavljanje je ključno. Brajan Hoi , autor knjige “Kod kuće sa kraljicom” , kaže da ona obično jede kolačiće i pije crni čaj nakon buđenja, nakon čega slijedi tost sa marmeladom, jogurt sa javorovim sirupom ili žitarice za doručak.

Prema riječima Darena Mekgredija, bivšeg kuvara kraljevske porodice, kraljica preferira ribu i povrće za ručak, čaj i kolače za užinu, a meso ili ribu, poput fazana, divljači ili lososa, za večeru.

izvor:Magazin.novosti/FOTO:YoutubePrintskrin/BBC