Kad Đoković igra polufinale US opena? | Bijeljina.com

Kad Đoković igra polufinale US opena?

07.09.2023. - Društvo

Čeka se konačna odluka organizatora ali trenutno su u opciji dva termina kada bi Novak mogao da počne borbu za finale.

Nestrpljivo se iščekuje informacija kada će Novak Đoković igrati polufinale US Opena. Stigli smo u završnicu turnira kada se žrijebovi singlova odvajaju, pa tako žene igraju svoja polufinala u četvrtak,a muškarci u petak. Što bi značilo da Novak ima jedan dan više za odmaranje, kao i njegov rival Ben Šelton.

Sa druge strane, Karlos Alkaraz i Danil Medvedev imaju dan manje odmora u odnosu sa rivalski par Đoković-Šelton. Postavlja se pitanje organizatorima turnira – koga će prvog poslati na teren, po gorim vremenskim uslovima? Vidjećemo da li će to biti duel najboljeg svih vremena i nove nade američkog tenisa Bena Šeltona, koji ujedno igra svoje prvo polufinale grend slema ili će odluka pasti na veliku dramu drugog polufinala između dva posljednja šampiona US Opena, Karlosa Alkaraza i Danila Medvedeva.

Dve su opcije za polufinalne mečeve. Prvi meč se igra u petak u 21.00 po našem vremenu (15.00 u Njujorku), a drugi u 01.00 poslije ponoći u noći između petka i subote. Po nekoj logici, Đoković i Šelton bi trebali da igraju prvi meč, jer su imali dan više da odmore, međutim Šelton je domaći teniser, publika ga obožava, a noćni termin je rezervisan za navijače i atraktivan je za marketing turnira. Tokom dana bi trebalo i definitivno da dobijemo zvanične termine i uklonimo dileme kada će Novak Đoković igrati polufinale US Opena.

Izvor: Mondo