Javni poziv za dvodnevni inovacioni izazov

31.05.2022.

Imaš poslovnu ideju ali ne znaš kako da je realizuješ- pridruži nam se i bezbrižno je testiraj uz mentorsku pomoć!


Znaš da postoji problem koji treba tržišno rješenje, ali ne znaš gdje početi – dođi po alate koji će te pokrenuti!
Bojiš se započeti ili si već počela/o, ali nije ti uspjelo – ohrabri se, uz zanimljive sagovornike i preduzetnike koji isto tek kreću!
Trenutno nemaš ideju, ali si znatiželjna/an i entuzijastična/an kada se radi o preduzetništvu – pridruži se nekom od timova i poveži se s novim ljudima i znanjima!
Razmišljate o promjeni karijere i pokretanju vlastitog preduzetničkog poduhvata?
Ovo je prava prilika za VAS!

JAVNI POZIV ZA DVODNEVNI INOVACIONI IZAZOV
„BIJELJINA START UP DRILL 2022“

 Uvodne informacije
„BIJELJINA START UP DRILL 2022“ znači da učiš, u timu i s mentorima! Otvoren je za sve – studente, zaposlene, nezaposlene – s poslovnom idejom.
Možda ste čuli o “Lean Startup” metodologiji koja se temelji na principu “Build-Measure-Learn”, poznatom od “Lean Startup-a” pokrenutog od strane Erika Rajsa? Znate li kako ga primijeniti? Zašto su važne programske hipoteze i kako ih tačno definisati? Znate li ko su vaši rani korisnici, zašto su važni i kako ih pronaći? Jeste li čuli za metodologiju razvoja kupaca? Znate li kako upravljati procesom razvoja kupaca? Koja je razlika između kvalitativnih i kvantitativnih eksperimenata kupaca i kako mjeriti njihov uspjeh? Kako možete naći razliku između tačnih i netačnih intervjua korisnika i zašto je to bitno? Da li je proizvod koji ste u posljednjih 6 mjeseci razvili MVP? Da li je bolje koristiti metodu “Concierge” ili “Čarobnjak iz Oza”?

Nakon 24 sata “START UP DRILL-a” znaćeš odgovore na sljedeća pitanja:
Kako primijeniti “Lean Startup” metodologiju na svoju ideju?
Znam li ko su moji rani korisnici, zašto su važni i kako ih pronaći?
Kako mogu saznati postoji li tržište za moju ideju?
Glavna vrijednost koju svaki učesnik mora dobiti jeste da nauči da testira ideje i kako da uskladi svoje proizvode s očekivanjima kupaca tako da može da dostigne proizvod / tržišno stanje kao krajnji cilj.
Obuku će voditi predstavnici agencije „Lean Startup Croatia” u saradnji sa Odsjekom za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada Bijeljina.

“Lean Startup Croatia” svoju misiju vidi upravo u podsticanju, ohrabrivanju i osnaživanju novih ideja kroz razvoj inovativnosti, preduzetništva i preduzetničkog znanja, koji predstavljaju temelj zdrave ekonomije.
 
Opis obuka
Tokom “START UP DRILL-a” radiš u timu sastavljenom od ljudi koji se prethodno nužno ne poznaju, koji nose različite perspektive i iskustva. Zajedno s njima radiš na validaciji problema i na tom putu učite svi zajedno! Uz mentorsku pomoć! Timovi se formiraju oko problema koji se predstavljaju na početku događaja. Ukoliko se oko tvoje prezentacije ne okupi dovoljno veliki tim, imaćeš priliku pridružiti se nekom drugom timu.

Da bi se uključila/o u “START UP DRILL”, ne treba da imaš nikakvo prethodno iskustvo i znanje, mi ćemo ti osigurati sve osnove od prve minute!

Učešće na “START UP DRILL” je besplatno a mjesto održavanja je sala za sastanke Centra za kulturu “Semberija” (drugi sprat).


Ko se može prijaviti?
Punoljetna lica – studenti, zaposleni, nezaposleni – bitno je da imate poslovnu ideju.

Polaznici dobijaju potvrdu o učešću na I “BIJELJINASTART UP DRILL 2022“.

Zbog ograničenog broja mjesta prednost u izboru kandidata će redoslijed u prijavljivanju.

Kako se prijaviti na obuku?
Prijave se dostavljaju isključivo elektronski i podnose se najkasnije do 08.06.2022. godine do 12:00 časova. Prijavni obrazac je dostupan na sljedećem linku:
https://forms.gle/31Mdr1Q3JwQgKVNeA
Nakon isteka perioda za prikupljanje prijava, aplikanti će biti informisani o rezultatima.

Gdje možete dobiti više informacija?
Više informacija možete dobiti u Odsjeku za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Gradske uprave Grada  Bijeljina, Karađorđeva 4 – kancelarije broj 15 i broj 17, na telefone +387 (0)55/233-169 i +387 (0)55/233-159 ili putem elektronske pošte [email protected]

Bijeljina.com