Idealni uslovi za putovanje

20.05.2022.

Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom odvijanju saobraćaja na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH, dok su na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući odroni.

Saobraćaj će biti obustavljen danas i sutra od 7.00 do 19.00 časova zbog sanacije dionice Nevesinje-Pridvorci, a preporučuje se alternativni pravac Nevesinje-Kifino Selo-Krekovi-Humčani-Pridvorci.

Na magistralnim putevima Bijeljina-Brčko i Bijeljina-Banj Brdo danas će se izvoditi radovi na košenju putnog pojasa, zbog čega će se saobraćaj odvijati usporeno.

Radovi su aktuelni na putevima Lamovita-Ivanjska, Prijedor-Kozarac, Teslić dva-Teslić tri-Podjezera, Derventa-Žirovina, Crkvina-Modriča jedan, Šešlije-Јohovac, Bijeljina dva-Ugljevička Obrijež, Čelinac-Kotor Varoš, Čelinac-Ukrina, Rudanka–Doboj jedan, Rudanka-Doboj, Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han, Tedin Han-Teslić, Šipovo-Novo Selo, Јezero-Šipovo.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, zabranjen je saobraćaj na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice, Bistrica-Podgrab, Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, na putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog oštećenja mosta zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na dionici magistralnog puta Brodar-Rudo, a za ostala vozila se ograničava brzina kretanja preko mosta na 20 kilometara na sat.

Na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, zbog deminiranja, dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja.

Vangabaritni teret se prevozi na putevima Gacko-Nevesinje-Bakračuša, Šamac-Karuše, Ledenice-Crkvine-Šamac, a vozači treba da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku u mjestu Trn, a na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Bijeljina.com