Humanitarni bazar za Teodoru koja boluje od cerebralne paralize

03.06.2022.

U Ugljeviku se danas održava humanitarni bazar pod nazivom “Teodorin korak” za pomoć Teodori Milojković iz ove opštine koja boluje od cerebralne paralize.

Organizator humanitarnog bazara je neforalmalna grupa građana, a ispred organizatora Jelica Manojlović istakla je da su danas ujedinjeni svi Ugljevičani koji su poznati po humanosti.

“Imamo ogromnu podršku svih iz našeg Ugljevika, ali i okolnih mjesta. Udruženje žena koje su pri crkvi donirale su ručne radove, ima i raznih igračaka i vaučera. Tu je i sladoled i sokovi za naše najmlađe”, rekla je Manojlovićeva novinarima.

Ona je posebno pohvalila gest roditelja dječaka Luke Stevanovića iz Ugljevika koji boluje od leukemije za koga je u decembru organizovan Humanitarni bazar, koji su uplatili su 5.000 KM Teodori za dalje liječenje od sredstava koja su prikupljena za njegovo liječenje.

Humanitarni bazar, zajedno sa brojnim Ugljevičanima, podržao je i načelnik ove opštine Vasilije Perić sa saradnicima i izrazio zadovoljstvo jer stanovnici Ugljevika pokazaju svoje najljepše lice, a to je humanost.

Perić je najavio da će ovu humanitarnu aktivnost podržati i opština Ugljevik, te dodao da će važno pomoći svima kojima je to potrebno, posebno najmlađim.

Teodora ima 10 godina i boluje od cerebralne paralize zbog čega ne može samostalno da hoda. Potrebno je da se liječi u Poliklinici ORTO-MD u Novom Sadu HAL sistemom. Terapije počinju 6. juna i trajaće od šest mjeseci, a dan terapije košta 120 evra.

Teodora pohađa redovno školu, treći rezred Osnovne škole “Aleksa Šantić” i odličan je učenik.

Izvor: Agencije