Građani vaučere čuvaju za septembar i oktobar

12.08.2022.

Građani Republike Srpske najviše su zainteresovani da turističke vaučere za smještajne i hotelske kapacitete u gradu Banjaluka iskoriste u septembru i oktobru, rečeno je u Banjalučkoj turističkoj organizaciji.

građani tokom ljetnih mjeseci idu na more, tako da nema velikog interesa za potrošnju vaučera u Banjaluci.

“Tek smo u septembru i oktobru zabilježili da je između 28 i 35 smještajnih i hotelskih kapaciteta ušlo u sistem vaučera”, istakli su iz Turističke organizacije Banjaluka.

Vodeći se iskustvom iz prošle godine, trenutno se radi na tome da Banjaluka, kroz mnogobrojne promocije, postane jedna od glavnih destinacija kada je u pitanju potrošnja turističkih vaučera, dodali su iz Turističke organizacije.

Iz ove organizacije su napomenuli da treba obratiti pažnju i na kriterijume koje je propisalo Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, a koji se odnose na pravo učešća na javnom pozivu za ugostitelje i turističke agencije.

U Banjaluci je u prvih mjesec dana realizacije projekta, koji je počeo 1. jula, iskorišten samo jedan turistički vaučer, rečeno je iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Iz Ministarstva su podsjetili da je korisnik vaučera svaki punoljetni građanin Republike Srpske, kao i građanin sa prebivalištem u Brčko distriktu koji posjeduje državljanstvo Republike Srpske, bez obzira na visinu ličnih primanja.

Vrijednost turističkog vaučera iznosi 100 KM i može se koristiti jednom u periodu od 1. jula do 30. oktobra za plaćanje usluge smještaja – noćenje sa doručkom, bez obzira na vrijednost izvršene usluge smještaja.

Izvor/Foto:Srpskainfo