Glorija snimila najljepšu fotografiju (Foto)

14.08.2023. - Društvo
Rogatičanka Glorija Gluhović osvojila je prvu nagradu za najljepšu fotografiju snimljenu na području Rogatice, koju je naslovila “Zraci iznad rijeke”, rečeno je Srni u lokalnoj Turističkoj organizaciji, koja je raspisala konkurs.

Druga nagrada pripala je Igoru Čoliću za fotografiju “Ravnopravnost”, treća Maji Ćorić za fotografiju “Prijatelji”, dok je nagradu “Fejsbuk” publike ponijela Vesna Pušonja koja je kandidovala fotografiju “Aneli su među nama”.

Stručni žiri odabrao je tri najbolje i još 25 fotografija, koje će od danas biti izložene u prostorijama Turističke organizacije opštine Rogatica u toku “Preobraženjskih dana”.

Prva nagrada iznosila je 150 KM, druga 120 KM, treća 100 KM, a najbolja po reakcijama “Fejsbuk” publike 50 KM.

Za prvonagrađenu fotografiju “Zraci iznad rijeke” žiri je naveo da je odlikuju dopadljive boje.

“Koliko je sreća i sama priroda doprinijela tome, toliko je i autorka fotografije, koja je taj trenutak prepoznala”, navedno je u ocjeni žirija.

Direktor Turističke organizacije Rogatica Predrag Ujić rekao je da je na konkursu učestvovalo 35 ljudi, koji su poslali ukupno 179 fotografija.

“Najviše nas raduje veliki odziv mladih, što znači da će sve više dobrih fotografija pristizati na ovaj konkurs u narednim godinama”, naglasio je Ujić i naveo da će, ukoliko bude prijavljeno više mladih autora, imati posebnu kategoriju učesnika do 18 godina.

Izvor: Bl portal