Evo šta je sve od ove sezone zabranjeno raditi u Splitu | Bijeljina.com

Evo šta je sve od ove sezone zabranjeno raditi u Splitu

19.05.2023.

Splitsko Gradsko vijeće usvojilo je noćas, nakon sjednice koja je trajala 15 sati, odluku o javnom redu i miru na području Splita, prema kojoj tokom turističke sezone novčano biti kažnjavani neprimjereni postupci na javnim mjestima.

Prema toj odluci, sa 300 evra biće kažnjavano konzumiranje alkohola na površini javne namjene, vršenje nužde na površinama javne namejne, spavanje u parkovima, na travnjacima, trgovima i drugim površinama javne namjene; konzumiranje hrane ili pića na površini javne namjene i zadržavanje u ugostiteljskim objektima nakon kraja radnog vremena, prenosi portal Indeks.

Prihvaćen je i amandman da sa 300 evra bude kažnjavano penjanje i sjedenje po spomenicima i spomen pločama, ulaženje, penjanje i/ili kupanje u fontanama i nuđenje i ugovaranje usluge taksi prevoza koja nije unapred dogovorena.

Kaznom od 150 evra biće kažnjavano povraćanje na površinama javne namene, kao i građevinski i instalaterski radovi od 14 do 17 časova i od 22 časa do sedasm časova, radi sprečavanja buke.

 

izvor/FOTO:Glas Srpske