Evo kako izgleda najljepše dvorište u Semberiji

31.05.2022.

Gradska uprava Grada Bijeljina ovog proljeća je prvi put raspisala konkurs za najljepše uređeno dvorište, balkon i terasu, na koji se prijavilo 29 građana. Komisija je posjetila sva prijavljena domaćinstva, odnosno, stanove, a pri ocjenjivanju je davala bodove na osnovu održavanja, njegovanja i urednosti dvorišta/balkona/terase, cvjetnih aranžmana dvorišta/balkona/terase, ambijentalne usklađenosti, korišćenja prirodnih materijala pri izradi detalja i ukupnog estetskog dojma. Za vlasnike najljepših dvorišta, balkona i terasa obezbijeđene su i nagrade – 1.000 konvertibilnih maraka za prva mjesta, 500 za drugoplasirane i 300 za treća mjesta.

Po ocjeni komisije, najljepše uređeno dvorište na konkursu je dvorište u vlasništvu Milana Marinkovića, drugoplasirano je dvorište Dragane Mitić iz Bijeljine, a treću nagradu dobio je Miloš Marković iz Hasa.

U kategoriji najljepših balkona i terasa dodijeljene su samo druge i treće nagrade. Nagrade za najljepše balkone su dobile Zorica Jovanović (drugo mjesto) i Dušica Ristić (treće mjesto) iz Bijeljine, a za najljepše terase nagrađene su Radmila Jovanović iz Bijeljine (drugo mjesto) i Sava Dakić iz Glogovca (treće mjesto).

Nagrade su uručene na zatavaranju Sajma cvijeća, a vlasnik najuređenijeg dvorišta u 2022. godini je istakao da oko uređenja velikog dvorišta, kao što je njihovo, ima mnogo posla, ali da je zadovoljstvo zbog uređenog prostora punog zelenila, nagrada za sav trud.

“U domaćinstvu nas ima devetoro, iz tri generacije, a dvorište, odnosno, okućnicu držimo urednim od kako znam za sebe. Kad uređujemo naš životni prostor, raspodijelimo poslove i to nije samo u dvorištu, jer imamo pčelinjak, voćnjak, plastenik, baštu… Ne gajimo neke specijalne vrste zelenila, ali se trudimo da naše dvorište bude „drugačije“ zbog urednosti i „duše“ koju mu dajemo svi zajedno”, ističe Marinković.

 

Izvor:GradBijeljina