Evo kako danas izgleda arena nakon turnira “Srpska open” (Foto/Video)

15.05.2023. - Društvo

Teniski turnir “Srpska open” završen je prošlog mjeseca, a nakon njega je u našem gradu ostala arena, renoviran park i novi kružni tok.

stanju u parku smo više puta pisali, a u kakvom je stanju arena, skoro mjesec dana od početka turnira, zabilježio je danas naš fotoreporter.

Otpad, kablovi i cijevi

Na fotografijama i video snimcima se vidi da je područje oko arene još uvijek nezavršeno.

Na mnogo mjesta stoje hrpe smeća i građevinskog otpada. Kablovi i cijevi vidljivi su na svakom koraku, područje oko šahtova razlupano, a više detalja o stanju arene pogledajte na fotografijama i snimcima.

Fasada otpadala i tokom turnira

Takođe, o “turbo tempu” radova na areni bilo je riječi i tokom trajanja turnira, kada smo objavili fotografije na kojima se vidi da postavljena fasada na tribinama, odvaja od betona i to ne na jednom, nego više mjesta i redova.

Imenovan stručni tim za dodatne sadržaje

Podsjećamo, u izgradnju arene za teniski turnih uložene su desetine miliona KM, a iz Gradske uprave Banjaluka navode da je cilj je da se ova dvorana u budućnosti koristi i za druge manifestacije i događaje.

“Trenutno stručni tim Grada, imenovan od strane gradonačelnika će izaći sa analizom koja podrazumijeva sve moguće dodatne sadržaje koji će biti održavani ovdje”, poručili su iz Gradske uprave za portal Banjaluka.com.

Grad izdvojio 15 miliona KM

Iako je je izgradnja arene izazvala veliku polemiku u javnosti, tj. između građana, ali i odbornika u gradskoj Skupštini, ipak je odlukom Skupštine, Grad obezbijedio dio sredstava.

“Investitor za izgradnju teniskog kompleksa za održavanje turnira “Srpska open“ je Teniski savez Republike Srpske, a Grad Banjaluka je u skladu sa Odlukom Skupštine Grada, obezbijedio dio izvora finansiranja i to u iznosu od 15 miliona KM, a što je manje od 49 odsto u skladu sa Odlukom Skuppštine Grada”, pojansili su iz Gradske uprave.

 

Kompleks otplaćen

Takođe, kako su dodali, turnir je doživio veliki uspjeh, pa se može reći da je kompleks otplaćen.

“S obzirom na činjenicu da je sam turnir doživio veliki uspjeh i da su brojni pozitivni efekti i impresije svih onih koji su posjetili Banjaluku, cilj gradske administracije jeste da se ulože svi napori kako bi se teniski turnir ATP nastavio da održava i u narednim godinama u Banjaluci. Već sada nakon održanog turnira može se reći da je ovaj kompleks otplaćen, jer pozitivna slika iz Banjaluke otišla u svijet, a efekti koji su postignuti u toku turnira su takođe pozitivnii i vrijede mnogo”, rekli su Gradskoj upravi.

Takođe, govoreći o teniskom kompleksu, ranije je gradonačelnik Draško Stanivuković naveo da je potrebno da se održi pres konferencija o “Srpska openu”, te da će sve informacije biti dostavljene medijima.

Profitirali ugostitelji i trgovci

Takođe, kako je i ranije objavljeno, a prema podacima Poreske uprave RS, u kasu banjalučkih trgovaca, ugostitelja i drugih privrednih subjekata, koji posluju u sistemu fiskalizacije tokom teniskog turnira Srpska open slio se gotovo 41 milion KM, što je, prema procjenama upućenih i do 50 odsto više u odnosu na druge sedmice.

 

Banjaluka.com