Duboko nas je potresla tragedija u Beogradu | Bijeljina.com

Duboko nas je potresla tragedija u Beogradu

05.05.2023.

Danas su na trgu, ispred Spomenika kralja Petra Prvog Oslobodioca u Bijeljini, građani palili svijeće, odajući poštu tragično nastradalim učenicima Osnovne škole u „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i žrtvama u Mladenovcu.

Luka Milošević, predsjednik Aktiva mladih Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina, kaže da je velika tragedija zadesila Beograd i Srbiju i da je to nešto što u našoj novijoj istoriji, nakon svih ratnih dešavanja, nije zapamćeno na ovim prostorima.

Kompletno društvo se mora probuditi

„Naša organizacija, mladi Aktiva Gradske organizacije Crvenog krsta, prisutni su već godinama u svim bijeljinskim osnovnim i srednjim školama, gdje realizujemo programe mentalnog zdravlja. I kroz volonterski rad pokušavamo da animiramo mlade da se uključe u volontere, da čine od malih nogu dobra djela, da pomažu onima kojima je pomoć neophodna. Teško je pričati sada o svemu ovome, jer nas je duboko potreslo sve ovo što se desilo u Srbiji. Kompletno društvo se mora probuditi, preispitati norme ponašanja i stavove. Moramo vidjeti u čemu je problem i pokušati da ga što prije riješimo“, kaže Luka Milošević, predsjednik Aktiva mladih Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina.

Roditelji su nam najveći prijatelji

Marko Mojić, učenik Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ kaže da mladi ljudi, osnovci i srednjoškolci, moraju na vrijeme prijavljivati slučajeve vršnjačkog nasilja.

„Izuzetno mi je žao što su nedužna djeca nastradala u beogradskoj školi i zbog žrtava u Mladenovcu. Ukoliko se problem ne može riješiti u okviru škole, onda ga treba prijavljivati nadležnim službama i organima. Roditelji su svakome od nas najveći prijatelji i s njima prvo treba razgovarati o svakom problemu. Ukoliko se ne može nešto riješiti u porodici, onda su tu pedagozi, psiholozi, socijalni radnici. Oni mogu na stručan način pomoći da se svaki problem riješi“, kaže učenik Marko Mojić.

Bijeljina.com