Domaćin se ženio 10 puta za 10 godina, za 11. ženu kaže – to je ta (VIDEO)

28.01.2023.

“U svojoj mladosti imao sam dosta hirova i bio sam dosta živ, tako da sam sa 18. godina stupio u prvi brak. Ali nisu se kockice posložile, pa je krenulo druga godina – druga žena, treća godina- treća žena”, počinje da nabraja čovjek o kojem već danima priča cijeli region.

 

 

Rekorder po broju brakova u svom selu Rizvići, a i šire, Ferid Rizvić (60) jedan je od rijetkih iz BiH kojem je pošlo za rukom da stane na ludi kamen čak 11 puta.

Sa petom i desetom ženom, kaže, najduže je bio – dvije i čak 19 godina. Međutim, kada mu je pretposljednja po redu žena nažalost preminula prije tri godine, bio je sam čak devet mjeseci dok nije naišla ona – “jedanaestica”, kako zove sadašnju suprugu Ismetu.

– Bio sam deverli glave, nisu me išli brakovi nikako. U suštini sve su žene valjale, ali nisam ja u mladosti. Hirovi su tu bili, kafana, piće. Deseta mi je žena bila iz Nemile i sa njom sam živio 19 punih godina. Prije nešto više od tri godine je umrla – ispričao je Ferid za Tatabrada televiziju.

Dodaje da mu je 11. supruga Ismeta dar od Boga i da ju je upoznao na preporuku prijatelja.

– Stupio sam u kontakt sa njom i otišao sam kod Ismete dva puta i zakazao svadbu. Ona je malo bila skeptična i pitala me je: “Kako mogu da ti vjerujem?”, reko’ “otići ćeš kod mene u kuću pa ćeš da vidiš”. Doduše, ja sam nju tada slagao, rekao da sam se ženio četiri-pet puta. Kasnije sam priznao – priča Ferid.

Tako je i bilo. Na njegovo priznanje, Ismeta dodaje da je zadovoljna i da je sve baš onako kako joj je Ferid rekao da će biti.

– Mi smo našli srodnu dušu, volimo se! Nije mene interesovalo kuća ni imanje, samo kakav je čovjek. Prvo što smo posložili bila su djeca, on ima dvoje i ja dvoje, to su sve danas moja djeca, ja bih za njih poginula. Ako damo mom djetetu, dajemo i njegovom, ako nema za njegovo, nema ni za moje – priča Ismeta koja iz prvog braka ima dvije kćerke, dok Ferid iz svih prethodnih brakova ima dva sina.

– Baš se poštujemo i uvažavamo. Mi smo dvije napaćene duše i spojili smo to u jednu cjelinu, kao da živimo trideset, a ne tri godine – dodaje Ferid i otkriva da su za uspješan brak neophodni povjerenje i poštovanje, prenosi tatabrada.tv.

 

 

izvor:SrpskaInfo/FOTO:Screenshot