Devetočlanoj porodici treba pomoć za kuću

30.07.2023. - Društvo

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe je nedavno pokrenula akciju prikupljanja sredstava za porodicu Mijić iz Malešića kod Zvornika.

Devetočlanoj porodici sa sedmoro djece je potrebna pomoć za adaptaciju i sređivanje kuće.

Humanitarna šetnja za dovršetak kuće devetočlane porodice Mijić krenula je u devet sati  sa Gradske plaže u Zvorniku. Na šetnju iz bloka uputili su se osim Zvorničana i učesnici iz regije. A sve sa ciljem prikupljanja novca za pomoć porodici Mijić iz Malešića.

Otac Cvijan i majka Slađana imaju sedmoro djece od pet do 14 godina.

Preživljavaju baveći se poljoprivredom. Uprkos nezaposlenosti, radeći na nadnicama uspjeli su  napraviti novu kući, ali nedostaje novac za njen dovršetak i opremanje.

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ pokrenula je akciju za prikupljanje sredstava za porodicu Mijić, a Planinarsko ekološko udruženje ,, Korak “iz Zvornika dalo je svoj doprinos organizujuću humanitarnu šetnju “Šetnja iz bloka”.

Humanitarnoj akciji za prikupljanje pomoći za porodicu Mijić priključilo se i udruženje mladih žena iz Zvornika ‘’Slatko
ćoše’’.

Osim događaja koji su organizovani sa ciljem prikupljanja pomoći, na, sajtu organizacije Udruženja Srbi za Srbe postoji žiro račun na koji građani mogu  uplatit novac za pomoć ovoj porodici kako bi konačno imali dom dostojan čovjeka i mjesto gdje djeca mogu bezbrižno da odrastaju.

HUMANITARNI POZIV: 17763 (cijena poziva 3,00 KM)

Tekući račun: 5620128130024158, NLB banka

Devizni račun:

IBAN BA395620128130025031

SWIFT: RAZBBA22

Customer: Srbi za Srbe

Bank: NLB banka, Dobroslava Jevdjevica bb, Pale 71420.

Izvor/Foto:BN