Da nam živi, živi rad! | Bijeljina.com

Da nam živi, živi rad!

01.05.2023.

Grupa od tridesetak Kragujevčana odlučila je da Prvomajske praznike provede u Bijeljini. Neki od njih već su do sada dva ili tri puta bili u privatnim posjetama Bijeljini i Etno selu “Stanišići”, ali su odlučili da i ovako, grupno, dođu u Bijeljinu i da posjete neke od gradskih znamenitosti. I to, baš, na Prvi maj. 

 

Milena Pećić kaže da je ranije bila u Etno selu “Stanišići” u privatnoj režiji.  

 

“Sada smo posjetili Muzej Semberije, idemo u posjetu Manastiru Sveti Vasilije Ostroški, a nakon toga ćemo posjetiti i Manastir Svete Petke na “Pet jezera”. Izlet ćemo završiti posjetom Etno – selu “Stanišići”. 

 

Vesna Radovanović iz Kragujevca kaže da su četiri sata putovali do Bijeljine. U društvu je, kako kaže, sve lakše dogovoriti i organizovati se za neki izlet i putovanje. 

 

 “Bili smo dva puta do sada u Bijeljini i ovo je naš treći dolazak. Svidjeli su nam se ljudi, njihova srdačnost i gostoprimstvo. Sve nam je zanimljivo. Prvi maj slavimo uz slogan: “Da nam živi, živi rad”. Obično ovaj praznik provodimo u prirodi, s prijateljima, a ove godine smo se odlučili za Bijeljinu. 

 Mirjana Jovićević iz Kragujevca kaže da nikada ranije nije bila u Semberiji. 

 

 “Privukla me istorija i granica sa Srbijom. Naprosto ne mogu da zamislim da više ne živimo u istoj državi. Neobično je i kada na granici vadim ličnu kartu, kao dokument, umjesto pasoša. Ali, dobro, prihvatamo i tu realnost. Danas mi je neradni dan. Ovu sembersku ravnicu doživljavam nekako drugačije, jer smo mi iz brdovitijih krajeva. Izuzetno je lijepo ovdje. Prvi maj, kao praznik, ne znači tako puno u ovim vremenima. Sve zavisi od toga gdje i kod koga radite”, kaže Mirjana Jovićević.

 

Bijeljina.com