Cijene cigareta idu u nebo, a jednim trikom uštedite za ljetovanje

11.06.2022.

Najavljena poskupljenja cigareta u Republici Srpskoj, navela su mnoge građane da potraže jeftiniju alternativu i klasične cigarete zamijene elektonskim.

Umjesto da za jednu kutiju cigareta dnevno izdvaja 5,20 KM, veliki broj građana koji se opredijelio za elektronske cigarete poznate i pod nazivom „Amberela“ za jednu bočicu tečnosti, koja, zavisno od potrošača, može da potraje i do deset dana, plaća 6,90 KM.

Na ovaj način dolazi do umanjenje troškova na luksuz čak i do 140.50 KM mjesečno, što na godišnjem nivou iznosi  1.686km.

S tim da cijene cigarete u Srpskoj variraju, pa neki od potrošača izdvajaju i do 10 KM za jednu kutiju, pojedini građani godišnje ostvare mnogo veću uštedu od navedene.

Ostvarena ušteda na godišnjem nivou, onima koji se odluče za jeftiniju alternativu omogući da novac iskoriste kako bi ljetne dane proveli na nekoj od najatraktivnijih turističkih destinacija.

Jedna od njih je, između ostalog i Egipat koji je zahvaljujući zadivljujućim piramidama i prekrasnim pješčanim plažama oduvijek privlačio ogroman broj turista, a za čiju je rezervaciju potrebno izdvojiti do 900 KM po osobi.

Manji troškovi na luksuz, jedan su od glavnih razloga zbog kojeg se građani sve češće odlučuju da klasične cigarete zamijene elektronskim, čije je tržište u Srpskoj doživjelo ekspanziju tokom posljednjih godina.

Podsjećamo, poslovnica TDR-a u Sarajevu dostavila je Upravi za indirektno oporezivanje BiH nove maloprodajne cijene za 34 vrste cigareta koje će biti u primjeni od 20. juna.

Izvor:Novosti/Foto: Anspleš