Burger King tužen, na meniju burgeri veći nego uživo

02.09.2023. - Društvo

Posjetioci Burger Kinga podnijeli su zajedničku tužbu protiv tog lanca brze hrane navodeći da na meniju predstavlja burger “Whopper” sa sastojcima koji ispadaju iz zemičke, pa djeluje da je 35 odsto veći i da ima dvostruko više mesa nego što se na kraju dobije.

 

Burger King tužen, na meniju burgeri veći nego uživo

Sudija u Americi odbio je zahtjev Burger Kinga da odbaci tužbu potrošača u kojoj se navodi da je prevario mušterije time što je na meniju predstavljo burger “voper” (Whopper) veći nego što jeste, prenosi “Glas Amerike”.

Okružni sudija u Majamiju, Roj Altman naveo je da Burger King mora na sudu da objasni zašto fotografija vopera na meniju u restoranima navodi posjetoce na pogrešne zaključke.

Burger King je naveo da ne mora da prodaje burgere “kao sa slike”, ali je sudija rekao da je to na poroti da odluči.

Altman je takođe dozvolio da potrošači iznesu i optužbe o nemaru i za neosnovanom bogaćenju.

Sa druge strane, sudija je odbacio optužbe na račun reklama na televiziji i na internetu, jer nije pronašao nijednu u kojoj je Burger King obećao veličinu i količinu burgera i to nije uspio da to isporuči.

Sa sličnim tužbama se suočava Mekdonalds u Bruklinu i to na federalnom sudu u Njujorku, navodi “NovaEkonomija”. Advokat oštećenih naveo je upravo Altmanovo mišljenje kao argument da treba da se nastavi suđenje.

Tako bel je takođe tužen u Bruklinu, jer je prodavao pice i drugu hranu sa upola manje sastojaka nego što je na reklamama. Sve tužbe traže po 5 miliona dolara odštete.

 

izvor:Nezavisne/FOTO:Pixnio