Bizaran slučaj! Krali meso sa stočnog groblja i prodavali butove mrtvih svinja

26.09.2023. - Društvo

B. S. (30) i D. P. (38) iz Subotice, koji su uhapšeni zbog proizvodnje i stavljanja u promet štetnih proizvoda, skidali su dijelove mesa sa uginulih životinja na stočnom groblju u Subotici, nezvanično saznaje Kurir!

– Sumnja se da su skidali dijelove mesa sa butova uginulih životinja, a u pitanju si najvjerovatnije svinje. To su uzimali sa stočnog groblja u Subotici, pratili su da je jedna farma u blizini izbacila uginule životinje i uzeli su to meso. Provjerava se da li je to meso, i ako jeste, na koji način je stiglo do kupaca, kao i to da li su planirali da ga prodaju preko društvenih mreža – navodi izvor Kurira.

Ističe da je to meso otpad, da nije za upotrebu i da je to krivično djelo.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova u kom roku će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Kako je rečeno u OJT u Subotici njih dvojica biće saslušana tokom današnjeg dana ili sutra ujutru.

– Njihovi telefoni će biti poslati na vještačenje kako bismo utvrdili sa kime su bili u komunikaciji, gdje su, kome i kako prodavali to meso. Veterinarska inspekcija je dobila nalog da utvrdi validnost mesa koje je nađeno u njihovim zamrzivačima, kod njih kući – rečeno je za Kurir u OJT u Subotici.

Kako nezvanično saznaj ovaj portal prijava je došla od pojedinaca koji žive u okolini.

– Ljudi su primojetili da se dešavaju neke nezakonite radnje. Kod njih u zamrzivačima nije pronađena velika količina mesa. Istraga će utvrditi sve – otkriva izvor.

Izvor: Bl portal