Bijeljinci se u velikom broju odazvali akciji dobrovoljnog darivanja krvi

05.08.2022.

Građani Bijeljine danas su se u velikom broju odazvali pozivu Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske i u okviru „Pantelinskih dana“ iskoristili predviđeni termin za humanu aktivnost kao što je dobrovoljno davanje krvi.


U ranim jutarnjim časovima, čekaonica u prostorijama Službe u Bijeljini bila je popunjena, a građani svih starosnih dobi koji ispunjavaju zdravstvene uslove, čekali su strpljivo svoj red.

Posebno raduje činjenica da je danas mnogo mladih ljudi došlo da ispuni svoju ljudsku dužnost – pomogne onima kojima donacija krvi znači život. Kao što znamo, bez dovoljne količine krvi i njenih komponenti, nema adekvatnog transfuziološkog liječenja pacijenata.

Svoj doprinos današnjoj akciji se, zajedno sa saradnicima, dao je i gradonačelnik Ljubiša Petrović. Odgovarajući na pitanja novinara o važnosti dobrovoljnog davalaštva, on je napomenuo da jedna jedinica krvi spasava jedan život. Istovremeno, iskoristio je priliku da se zahvali svima koji su učestvovali u ovoj akciji, posebno Udruženju dobrovoljnih davalaca krvi.

Govoreći o potrebi širenja svijesti o značaju darivanja krvi, gradonačelnik Petrović je rekao da je potrebno takvu svijest posebno širiti među mladom populacijom, te da je važno raditi na njihovoj edukaciji i motivaciji u isto vrijeme.

Izvor:gradbijeljina