Biciklista polomio rampu na prelazu “Vrbanja” u Banjaluci (Video)

08.06.2022. - Društvo

Željeznice Republike Srpske ponovo su zabilježile neodgovorno ponašanje učesnika u saobraćaju. Ovaj put je u pitanju biciklista koji je na prelazu “Vrbanja” u Banjaluci, kako navode, polomio lijevi polubranik u dijelu prerezivog umetka, što je izazvalo kvar na uređaju osiguranja putnog prelaza.

“Pješaci, biciklisti kao i vozači drumskih vozila svakodnevno su učesnici u saobraćaju i na putnim prelazima u Republici Srpskoj. Naizgled bezazlena, ali svakako ozbiljna situacija, prouzrokovala je vanredni događaj na putnom prelazu “Vrbanja“, kada je biciklista zanemarivši saobraćajnu signalizaciju, aktiviranu svjetlosno – zvučnu signalizaciju i spuštene polubranike, polomio lijevi polubranik u dijelu prerezivog umetka, što je izazvalo kvar na uređaju osiguranja putnog prelaza”, kažu u Željeznicama.

Ovaj događaj zabilježile su njihove kamere.

“Brzom intervencijom zaposlenih iz Sekcija za STD, ETP ,ZOP  i RJ SS Banjaluka, odmah je izvršena zamjena polubranika, te otklonjen kvar na uređaju”, poručili su oni.

Takođe, iz Željeznica su ponovo apelovali na sve učesnike u saobraćaju, da vožnju prilagode uslovima puta i vremena, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza poštujući saobraćajnu signalizaciju, jer će se samo na taj način izbjeći i smanjiti nezgode i udesi, i nezgode, koji mogu imati tragične posljedice.

“Preventivne aktivnosti u okviru kampanje “Oprezni paze na pružne prelaze“ su u toku sa ciljem povećanja nivoa bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj sa akcentom na putne prelaze. Preventivnim aktivnostima želi se uticati na promjenu stavova i buđenja svijesti i lične odgovornosti, kod svih učesnika u saobraćaju, prilikom kretanja putem koji prelazi preko i pored želјezničke pruge”, zaključili su u Željeznicama RS.

Banjaluka.com/ Foto: Printscreen/Facebook/Željeznice Republike Srpske A.D. Doboj (zvanični profil)