Akcija osposobljavanja sportskih terena

26.02.2023. - Društvo

Gradska organizacija crvenog krsta Bijeljina od prvog marta organizuje akciju pod nazivom “Poentiraj”, čiji je cilj osposobljavanje i opremanje svih školskih igrališta na području grada.

Akcija će trajati do 25. maja, kada se obilježava Svjetski dan sporta, kaže Aleksandar Savić, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta, ističući da će do tada biti osposobljen za upotrebu i prvi sportski teren na kojem će biti organizovan sportski turnir.

“Kao pobornici zdravog duha, bavljenja sportom i drugim rekreativnim aktivnostima, odlučili smo se za organizovanje jedne ovakve akcije. Naš cilj je da osposobimo sve sportske terene u školskim dvorištima na području Bijeljine. Uvidom u trenutno stanje, uočili smo da su košarkaški tereni u najlošijem stanju, u odnosu na fudbalske i odbojkaške terene. U zavisnosti od prikupljenih sredstava, opremićemo igrališta rekvizitima i sportskim moblijarom za druge sportove. Sva sredstva planiramo prikupiti uz pomoć donacija, jer kao neprofitna organizacija nismo u mogućnosti ovu akciju realizovati vlastitim sredstvima. Solidarnost privrednika i društvena odgovornost iskazana je tokom pandemije virusa korona, kada je u roku od dva mjeseca prikupljeno oko 3,6 miliona KM za nabavku respiratora. Zbog toga očekujemo da će i ova akcija uspjeti, jer je za osposobljavanje sportskih terena neophodno puno manje sredstava”, naglašava Savić, ističući da će akcija biti u potpunosti transparentna i donatorima će biti dostupne sve informacije o utrošenim sredstvima. Ova inicijativa naišla je na podršku poznatih bijeljinskih sportista, ali i direktora osnovnih i srednjih škola.

Bijeljina.com